T-Systems kiest Amsterdam voor 2e Europese Open Telekom cloud-locatie

27 januari 2020

T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom, heeft bekend gemaakt dat het een tweede Europese Open Telekom Cloud locatie in Amsterdam vestigt. De nieuwe omgeving is een uitbreiding van de bestaande locatie in het Duitse Biere waar veel Europese klanten hun data opslaan. Met de Amsterdamse locatie kiest T-Systems voor een samenwerking met het Nederlandse NLDC. Hiermee breidt T-Systems zijn capaciteit fors uit en zorgt voor nog meer geografische back up.

 De Open Telekom Cloud van T-Systems biedt met de OpenStack standaard een alternatief voor de meer gesloten standaarden van de bekende public cloud providers als AWS, Azure en Google Cloud. Dit alternatief is belangrijk vanwege de Clarifying Overseas Use of Data-wet waarmee Amerikaanse en buitenlandse opsporingsdiensten over vergaande bevoegdheden beschikken om data te verkrijgen. Open Telekom Cloud van T-Systems is het Europese alternatief en gebaseerd op open source-technologie. 

Infrastructuur

Het nieuwe knooppunt maakt hogere beschikbaarheden mogelijk en beschermt klanten tegen calamiteiten. Sake Algra, Managing Director T-Systems Nederland: “Het gebruik van public cloudoplossingen neemt fors toe door de toenemende digitalisering en zal naar verwachting de komende vijf jaar verdrievoudigen. Dan moet je snel kunnen uitbreiden, op een betrouwbare manier. Nederland en vooral Amsterdam heeft een unieke positie in Europa als locatie voor datacenters. De uitstekende infrastructuur en een professionele partner als NLDC hebben de doorslag gegeven. Wij kijken uit naar de nieuwe samenwerking en de mogelijkheden die dit onze klanten gaat bieden.”

T-Systems verwacht dat halverwege 2020 de eerste klanten van de nieuwe locatie gebruik zullen maken.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This