Nieuw Zwitsers label voor datacenters wil digitale infrastructuur groener maken

24 januari 2020

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum, kondigde een alliantie van vertegenwoordigers van de academische wereld en de industrie vandaag het Zwitserse Data Center Efficiency Label aan, met als initieel doel om de datacenters in Zwitserland duurzamer te maken en hun totale energieverbruik aanzienlijk te verminderen.

Op initiatief van de branchevereniging digitalswitzerland en Hewlett Packard Enterprise (HPE), heeft de alliantie de Swiss Datacenter Efficiency Association (SDEA) opgericht, die het beoordelings- en toekenningsproces voor het label in handen zal hebben.

De oprichtende leden van SDEA zijn onder andere: École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Green IT Switzerland, HPE, de Lucerne University of Applied Sciences and Arts (HSLU), de Swiss Data Center Association (Vigiswiss) en de Swiss Telecommunications Association (ASUT). Het initiatief wordt ondersteund door het Swiss Federal Office of Energy via het programma SwissEnergy.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This