Incident op het Belnet-netwerk

14 januari 2020

Sinds dinsdagochtend 14 januari 2020 om 5.15u is er een incident op het netwerk van Belnet, het Belgische nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerk. Daardoor is er connectiviteitsverlies (internet) bij verschillende klanten die op de betrokken PoP’s (Points of Presence) zijn aangesloten. Het gaat om de PoP’s in Brugge, Kortrijk en Hasselt.

Onder de geïmpacteerde klanten bevinden zich enkele hogescholen en universiteiten (HOWEST, VIVES, KULAK), steden en gemeenten (stad Kortrijk, Hasselt, Brugge) en Fluvius.
 
Het incident heeft zich voorgedaan tijdens de upgrade van enkele optische nodes in deze PoP’s, maar de precieze oorzaak is op dit moment nog niet bekend.
 
Belnet heeft onmiddellijk al zijn betrokken klanten ingelicht en zijn incidentprocessen opgestart. De prioriteit van Belnet is nu het herstellen van de connectiviteit voor alle klanten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de netwerkleverancier.
 
Belnet verontschuldigt zich voor het ongemak dat dit veroorzaakt bij zijn aangesloten organisaties. Belnet-klanten kunnen de Belnet Service Desk contacteren op het nummer 02 790 33 00. Klanten en eindgebruikers kunnen voor updates ook terecht op status.belnet.be.
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This