Insight Partners koopt Veeam voor 5 miljard dollar

9 januari 2020

Insight Partners heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Veeam Software, de aanbieder van backup-oplossingen en cloud data management.

Onder de verantwoordelijkheid van Insight Partners wordt Veeam een Amerikaanse onderneming, met een in de VS gevestigd leiderschapsteam, terwijl het bedrijf zijn wereldwijde expansie voortzet vanuit kantoren in 30 landen en met klanten in meer dan 160 landen. De overname, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 zal worden afgerond, stelt Veeam in staat om zijn Act II (Veeam’s evolutie naar Hybrid Cloud) te versnellen, uit te breiden naar nieuwe markten en zijn groeitraject voort te zetten. Als onderdeel van de overname is William H. Largent gepromoveerd tot Chief Executive Officer (CEO) – hij bekleedde eerder de rol van Executive Vice President (EVP), Operations – en Danny Allan is gepromoveerd tot Chief Technology Officer (CTO).

Na een investering van Insight Partners begin 2019 heeft Veeam – dat een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar en meer dan 365.000 klanten wereldwijd kent – naast de bedrijfsstrategie en de ScaleUp divisie van Insight Partners, Insight Onsite, gewerkt aan de uitbreiding van het software defined Veeam Cloud Data Management Platform. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar een aantal innovaties gelanceerd, waaronder Veeam Backup voor Amazon Web Services (AWS), Veeam Backup voor Microsoft Office 365 v4, Veeam Universal License (VUL) en de aankondiging van Veeam Backup voor Microsoft Azure – waarmee het zijn aandeel in de Amerikaanse markt vergroot en zijn positie op de wereldwijde markt verstevigt. De overname en versterking van het Amerikaanse leiderschap zal het toch al indrukwekkende groeitraject van Veeam en de uitbreiding naar aangrenzende markten versnellen.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This