Schneider Electric breidt Uniflair Cooling-portfolio uit

19 december 2019

Schneider Electric kondigt de uitbreiding van de Uniflair Chiller and Room cooling-portfolio aan. De nieuwe Uniflair Extra Large Chiller maakt gebruik van free-cooling om de systeemefficiëntie te maximaliseren. Daarnaast maximaliseert de Uniflair Extra Large Room koeloplossing de koelcapaciteit door water- en luchtbereik optimaal te gebruiken.

Gecombineerd bieden ze een toonaangevende wijze van vrije koeling bij de hoogste omgevingstemperatuur, wat resulteert in 25 procent meer efficiëntie dan vergelijkbare koelsystemen voor datacenters die momenteel op de markt zijn. De Uniflair Chiller and Room koeloplossingen leveren de beste PUE en lage operationele kosten terwijl de water- en energie-efficiëntie verhoogd worden. Dit maakt het ideale oplossingen voor grote en hyperscale datacenteromgevingen. De oplossingen zijn EcoStruxure Ready, wat inhoudt dat zij gekoppeld kunnen worden aan het EcoStruxure IoT-platform van Schneider Electric. Monitoring en beheer op afstand is hierdoor altijd en overal mogelijk.
 

Bedrijfsgroei en duurzaamheid

“Bij het ontwerpen van grote datacenters voor cloud- en serviceproviders zoeken consultants en klanten naar een systeem dat op efficiënte wijze en onder alle omstandigheden continu kan koelen, terwijl de investeringskosten worden geminimaliseerd”, aldus Benjamin Smith, vice president Cooling bij Schneider Electric. “Deze nieuwe Uniflair-koeloplossing combineert zowel adiabatische free-cooling koelers en ruimtekoeling door gebruik te maken van een modulaire, flexibele en efficiënte koelingstechnologie.”
 
Functies en voordelen zijn onder meer:
  • Hoge systeemefficiëntie: totale free-cooling wordt bereikt bij hogere omgevingstemperaturen en seizoensgebonden efficiëntie wordt verbeterd met het geavanceerde adiabatische systeem met waterrecirculatiemogelijkheden. Bovendien heeft het systeem drie bedrijfsmodi: totale free-cooling, gemengde en totale mechanische koeling. Ze zijn allemaal beschikbaar met of zonder adiabatische koeling voor de beste rendementswaarden voor elke situatie.
  • Kleiner, flexibeler ruimtebeslag: airconditioningseenheden bieden 25 procent meer capaciteit bij dezelfde bezetting, waardoor klanten hun ruimte voor IT-apparatuur kunnen optimaliseren. Bovendien vertaalt het verminderde compressorgebruik zich in kleinere afmetingen van de compressor, waardoor de impact op de elektrische infrastructuur wordt geminimaliseerd.
  • Aanpasbaar ontwerp en schaalbaarheid: het koelsysteem is modulair ontworpen zodat snelle implementatie mogelijk is, evenals eenvoudige groei en configuratie om aan de huidige en toekomstige bedrijfsbehoeften te voldoen.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This