DAGO en Panduit intensiveren langetermijnsamenwerking voor ICT-infrastructuren

16 december 2019

Panduit, leverancier van oplossingen voor netwerkinfrastructuren, heeft DAGO als Silver Partner opgenomen in het wereldwijde Panduit ONE-programma. Voor beide bedrijven is deze partnerstatus de logische continuering van een langetermijnsamenwerking. DAGO gaat de komende jaren intensiever met Panduit samenwerken vanwege de toenemende vraag van klanten naar gecertificeerde ICT-infrastructuren en het complete aanbod van oplossingen voor het realiseren van slimme gebouwen (Smart Buildings).

Infrastructuren voor slimme gebouwen 

“Wij zijn in bijna veertig jaar gegroeid van een gespecialiseerde installateur van telefonie-oplossingen naar de grootste onafhankelijke Belgische integrator van gestructureerde databekabeling”, vertelt David Donkers, CEO van DAGO. “Voor de komende jaren verwachten wij een toenemende vraag naar de beste kwaliteit infrastructuren voor slimme gebouwen, waarin alle systemen IP-gebaseerd met elkaar communiceren. Panduit is een A-merk fabrikant die daar wereldwijd al veel ervaring mee heeft en ook een compleet aanbod van oplossingen. Gezien de projecten die nu in uitvoering zijn en voor 2020 op de planning staan, verwachten wij volgend jaar verder door te groeien naar Panduit Gold Partner.”

“Door onze jarenlange samenwerking tijdens veel projecten is er een diepgaand wederzijds vertrouwen ontstaan”, vervolgt Ben Scherrens, OPS director bij DAGO. “Verder heb ik ervaren dat Panduit snel en correct alle benodigde producten kan leveren”. DAGO installeert momenteel onder andere een Panduit ICT-infrastructuur voor het Antwerpse ZNA-ziekenhuis op Spoor Noord en dit in opdracht van Cegelec / ITB (Vinci Energies). Dat is een meerjarig nieuwbouwproject met ruim 10.000 aansluitingen, 500 kilometer categorie 6A afgeschermde koperbekabeling en tientallen kilometer glasvezelkabel. “Omdat het leveren van kwaliteit bij DAGO voorop staat, kunnen wij kritische infrastructuren als Panduit-Partner certificeren met een 25 jaar systeemgarantie”, besluit Scherrens.

Intensiveren gezamenlijke marktontwikkeling

“Het verheugt ons dat DAGO vanuit een strategisch perspectief intensiever met Panduit gaat samenwerken”, zegt Oscar Cores, Account Manager Enterprise & Data Center Network Infrastructure bij Panduit. “Zij zijn namelijk een grote en ervaren partner, die ruimschoots voldoet aan de eisen van het Panduit ONESM-programma. Verder kan DAGO vanuit vier vestigingen overal in België projecten realiseren. De komende jaren gaan wij samen inspelen op de kansen en uitdagingen van het verder integreren van IP-gebaseerde IoT-toepassingen in slimme gebouwen. Het feit dat DAGO initiatiefnemer is van het LivingLab in Brussel is daar een toekomstgericht voorbeeld van.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This