Dieter Vandenberghe start op 1 januari 2020 als COO van Xylos

6 december 2019

Zoals eerder aangekondigd start Patrick Leysen als de nieuwe CEO van Xylos op 1 januari 2020. Hij krijgt het gezelschap van Dieter Vandenberghe als nieuwe COO. Vandenberghe groeit door vanuit de business unit ‘Advanced Workplace’ waarvan hij vorig jaar de leiding overnam. Op 1 januari start Dieter Vandenberghe als Chief Operating Officer van Xylos. Dieter Vandenberghe is Burgerlijk Ingenieur (KULeuven). Hij deed ervaring op bij Damovo en Telindus/Belgacom tot hij in 2008 de uitbouw van Inia (telefonie en Intelligent Communications) op zich nam. Hij rolde Inia succesvol uit van joint-venture tot vervolgens volle dochter van Xylos. Uiteindelijk werd Inia onderdeel van de business unit ‘Advanced Workplace’, waarvan Dieter in 2018 de leiding overnam.

“Ik vind het een hele eer om mijn ervaring die ik met ‘Advanced Workplace’ en Inia opbouwde nu te kunnen inzetten voor Xylos als groep. Met ‘Advanced Workplace’ focuste ik me vooral op het aanleveren van diensten voor werkplekbeheer, digitaal samenwerken en intelligent communications. Als COO van Xylos krijg ik nu de kans om het voor elk bedrijf zo cruciale proces van digitale transformatie strategisch en operationeel verder te ontplooien”, aldus Dieter Vandenberghe.

De aanstelling van Dieter Vandenberghe is voor Xylos een belangrijke stap in de realisatie van de groeiplannen. “Focus op vernieuwing is de sleutel tot het succes van Xylos. Dieter zal vanuit zijn sterke operationele kennis en ervaring onze positie in zowel nieuwe als bevestigde marktsegmenten versterken.”, aldus Patrick Leysen die vanaf 1 januari 2020 de fakkel als CEO overneemt van Ludo Wijckmans.

Ludo Wijckmans: “Dieter Vandenberghe heeft de eigenschappen om de verdere groei van Xylos mee vorm te geven. Dat heeft hij de afgelopen jaren mooi bewezen. Ik dank bij deze gelegenheid ook graag Bart Sijnave voor de inzet voor de groep voor de voorbije 3 ½ jaar. We wensen Bart veel succes met de nieuwe wending die hij aan zijn loopbaan geeft.” Patrick Leysen: “Innovatie, creativiteit en ondernemingszin zitten in het DNA van het familiebedrijf Xylos. Wij zijn dan ook bijzonder fier dat we met Dieter een sterke kracht vanuit het eigen bedrijf kunnen laten doorgroeien. Dieter is een ervaren manager die weet hoe je creatief intrapreneurship aan innovatief entrepreneurship moet koppelen. Dieter is uitstekend geplaatst om onze multi-brandaanpak te consolideren, onze unieke positie op de markt te bevestigen en verder met frisse blik vooruit te kijken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This