NTT Ltd. lanceert in Brussel eerste Europees Client Innovation Center (CIC)

28 november 2019

 NTT Ltd. verwelkomt sinds kort klanten en partners uit heel Europa op de lancering van zijn Client Innovation Center (CIC) in Brussel. De gloednieuwe ruimte voor co-innovatie biedt klanten de mogelijkheid om eigenhandig de eindeloze mogelijkheden van nieuwe technologie te ervaren, met inbegrip van de innnovatie die eerder dit jaar werd gedemonstreerd op het jaarlijkse NTT R&D Forum in Tokio. 

Het eerste NTT Ltd. CIC in Europa biedt organizaties uit de hele regio toegang tot baanbrekende co-innovaties uit heel de wereld. U vindt er use cases en prototypes, ontwikkeld door NTT R&D en al onze co-innovatiepartners met drie doelstellingen voor ogen: 

  • Klanten inspireren door hen bewust te maken van technologische vooruitgang en mogelijke toepassingen; 
  • Organisaties helpen bij het oplossen van hun uitdagingen op het vlak van digitale transformatie met behulp van intelligente businessoplosingen; 
  • Mensen helpen om technologie ten goede te gebruiken, door in te zetten op thema’s ontleend aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 

In Brussel zijn nu zes verschillende technologieën en oplossingen te bezichtigen. Stuk voor stuk innovatieve en inspirerende use cases voor big data, artificiële intelligentie, machine learning, Internet of Things, biosensors en wearables, virtuele en ‘augmented’ realiteit, beveiliging en encryptie. Elke use case ontstond in co-innovatie tussen NTT R&D en de ruimere zakelijke, academische en overheidsgemeenschap:

  • Kirari!: een holografische simulatie die u eender welk event waar ook ter wereld laat ervaren, met toepassingen voor culturele en sportevenementen, presentaties en speeches, onderwijs en opleiding. 
  • Flaim Trainer: een immersieve virtual reality simulator voor opleidingen, met bio-sensing en real-time scenario analytics, waarmee brandweerlui zich kunnen wapenen voor gevaarlijke scenario’s die in realiteit moeilijk te reproduceren zouden zijn en bovendien erg duur en schadelijk voor het milieur. Hitoe (zie hieronder) is geïntegreerd in deze oplosssing al seen draagbare, bio-sensing nanofiber vest die electrocardiogram (ECG) data traceert en ze in real time doorstuurt ter analyse van de fitheid van de brandweerlui tijdens hun opleiding.
  • Tour de France: een data analytics platform dat machine learning en complexe algoritmen verwerkt, live en historische data combineert met andere databronnen, en nieuwe niveaus van inzicht verschaft die een totaal nieuwe ervaring voor de wielerfan mogelijk maken.  
  • Las Vegas: een smart city platform dat gebruik maakt van geavanceerde sensors, machine learning en artificiële intelligentie om ervoor te zorgen dat de stad de doordeweekse activiteiten veel nuttiger en efficiënter beheert. De verzamelde intelligente data maken een snellere reactie mogelijk bij noodgevallen en helpen bij het plannen van de infrastructuur van de toekomst. 
  • Hitoe: een slim hemd dat real-time data verzamelt (hartslag, spierwerking) om de prestaties van mensen in extreme (werk)omstandigheden beter te begrijpen en te verbeteren. 
  • Smart Buildings: een systeem voor communicatie tussen gebouwen en de cloud, dat onophoudend data van de gebouwen analyzeert, en zo waardevolle nieuwe zakelijke inzichten waarmee u energie kan besparen of het comfort en de veiligheid van de bewoners kan verhogen.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This