Panduit introduceert fysieke netwerkbeveiligingsoplossing SmartKeeper

26 november 2019

Panduit, leverancier van oplossingen voor netwerkinfrastructuren en het IoT, introduceert de SmartKeeper-oplossing voor de fysieke beveiliging van netwerkaansluitingen. Daarmee kunnen bedrijven ongeautoriseerde toegang tot open netwerkpoorten voorkomen, in de eigen computerruimte of datacenter en de apparatuur van medewerkers. SmartKeeper blokkeert met een speciaal ontwikkeld mechanisme en fysieke sleutel aansluitpoorten voor USB type A, USB type C en RJ45.

Datalekken voorkomen  

Vrijwel dagelijks berichten de media over datalekken. Door een beveiligingsoplossing toe te voegen aan de fysieke netwerklaag is een extra eerste verdedigingslinie te creëren tegen ongeautoriseerde toegang tot computers, servers en andere IT-apparatuur. Panduit geeft daar invulling aan met het nieuwe SmartKeeper-aanbod. Behalve datalekken is daarmee ook te voorkomen dat een netwerk of apparatuur wordt geïnfecteerd met malware. De poortblokkeringen zijn alleen te verwijderen met de bijbehorende SmartKeeper-hoofdsleutel.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This