Geosparc en Gumption willen digitale mobiliteitsoplossingen een nieuwe impuls geven

15 november 2019

Gumption koopt 40% van Geosparc, de Gentse specialist in georuimtelijke softwareoplossingen voor steden, gemeenten en hun bewoners. De samenwerking is een strategische win-win voor de beide partijen. Geosparc mikt op nieuwe markten en synergieën met andere bedrijven in de Gumption Group. Gumption verruimt zijn 360°-aanpak van digitale transformatie, en zet een nieuwe stap in e-mobiliteit.

Geosparc bouwt softwareoplossingen en digitale kaarten voor zijn klanten. Daarmee beheren zij bijvoorbeeld met sensoren bewaakte parkeerplaatsen en verkeersstromen, laten ze burgers incidenten melden of het gebruik van openbare ruimte reserveren voor een verhuis of een evenement. De integratie met de systemen en processen van de klant leidt tot betere zakelijke besluitvorming, efficiëntere processen en nieuwe inzichten. De onderliggende opensource technologieën en data garanderen onafhankelijkheid en flexibiliteit. Verschillende steden, waaronder Kortrijk, Leuven, Hasselt Geel, Roeselare en Lier, werken vandaag al samen met Geosparc.
 

Synergie

 
“Wij geloven in de synergieën met de Gumption Group om onze groeiambitie te helpen realiseren”, zegt Kris De Pril, CEO van Geosparc. “Wij werken vooral voor steden, gemeenten en overheden. Nochtans is er belangrijk groeipotentieel voor onze toepassingen in de industrie. Samen met de Gumption Group willen wij onze markt verbreden en meer businesswaarde creëren voor de bestaande klanten. De ruggensteun van een grote en financieel gezonde groep versterkt onze marktpositie en slagkracht.”

“Mobiliteit is een cruciaal thema voor overheden en bedrijven”, zegt Bart Embrechts, managing partner van Gumption. “Het e-mobilityplatform van CenEnergy was ons eerste belangrijke engagement op dat terrein. De oplossingen van Geosparc sluiten daar naadloos op aan. Met Geosparc in de groep versterken wij bovendien onze 360°-strategie: een cocreatie-aanpak voor digitale innovatie op basis van gebundelde expertise en competenties.” 
 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This