Eficode lanceert de nieuwe DevOps-oplossing voor analyses en dashboards

15 november 2019

Eficode kondigde onlangs een nieuwe DevOps-oplossing voor analyses aan: Eficode ROOT Insights (ROOT Insights). De oplossing biedt managers en teams de noodzakelijke inzichten in de levenscycli van hun software met handige grafische dashboards die door software en DevOps tools worden gegenereerd.

Eficode ROOT Insights stelt teams in staat om onafhankelijk en op een door data aangestuurde manier te blijven presteren, zonder continu te hoeven rapporteren. Analyseoplossingen ondersteunen een vertrouwelijke, door data gestuurde bedrijfscultuur en zijn de hoeksteen van DevOps voor meer flexibiliteit en innovatie.

Inzicht 

“Als toonaangevend DevOps-bedrijf in Europa horen we van diverse leidinggevenden uit meerdere industrieën dat er behoefte is aan meer inzicht in het softwareproces. Eficode ROOT Insights beantwoordt die behoefte”, aldus Ilari Nurmi, CEO van Eficode.

Volgens het Gartner Maximize the Success of Enterprise Agile: Utilize DevOps as the Accelerator1 rapport: “het immateriële karakter van softwareproducten en -services maakt het meten van de prestaties van de levering van klantwaarden een uitdaging.

Applicatiespecialisten zouden de metingen moeten richten op resultaten in plaats van op de output, waarbij beslissingen door middel van data zouden moeten worden gestuurd. De belangrijkste maatstaven en productietelemetrie moeten duidelijk zijn voor iedereen, aangezien transparantie zorgt voor vertrouwen en de afstemming op de doelstellingen van de organisatie”. (Gartner “Maximize the Success of Enterprise Agile: Utilize DevOps as the Accelerator,” Akis Sklavounakis, Mike West, 30 September 2019)

Real-Time inzicht

Eficode ROOT Insights maakt deel uit van het Eficode ROOT DevOps Platform, een end-to-end suite op basis van geïntegreerde en geautomatiseerde software en DevOps-tools, waaronder de Atlassian stack en open sourcesystemen zoals Jenkins en Kubernetes. ROOT Insights verzamelt en visualiseert gegevens op basis van deze hulpmiddelen. De oplossing kan ook worden gekoppeld aan iedere bestaande (open-source) tooling als een opzichzelfstaande analytische oplossing.

ROOT Insights biedt inzicht in de gehele ontwikkelstraat en laat zien nieuwe functionaliteit of code zich gedraagt door de gehele pijplijn.

Manager en teams kunnen zo operationele risico’s inschatten, real-time ontwikkeling volgen én en de voortgang van het gebruik van DevOps-tooling volgen: maken teams gebruik van de beste ontwikkemethodes?

Analytische oplossing op maat

Als DevOps-oplossing voor analyses is Eficode ROOT Insights klaar voor de toekomst. Met een visie en voorspelbaarheid die gebaseerd is op meer dan een decennium aan diepgaande kennis en best-practices biedt Eficode als toonaangevend DevOps-bedrijf de beste methodes voor softwareontwikkeling.

“We hebben ROOT Insights ontwikkeld, zodat we voortdurend nieuwe manieren kunnen bedenken om gegevens te bundelen in relevante statistieken en deze te visualiseren. De uiteenlopende selectie van tools voor het Eficode ROOT DevOps Platform stelt bedrijven in staat om hun favoriete hulpmiddelen te gebruiken en op de hoogte te blijven van de laatste innovaties op het gebied van hulpprogramma’s. Tegelijkertijd krijgt de klant inzicht in de software-ontwikkelingscyclus van hun bedrijf”, aldus Mika Aho, O&O-directeur voor Eficode ROOT.

DevOps is de standaard geworden aangezien software sneller en met een hogere kwaliteit kan worden ontwikkeld. De operationele efficiëntie van de softwareproductie die wordt bereikt door de automatisering van SaaS DevOps-platforms zoals Eficode ROOT, vermindert het risico op systeemonderbrekingen, cyberbedreigingen, dataverlies en zelfs personeelsverloop.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This