Dell Technologies zet stap naar autonome infrastructuur met Dell EMC PowerOne

13 november 2019

Tijdens de Dell Technologies Summit heeft Dell Technologies de Dell EMC PowerOne autonome infrastructuur aangekondigd waarmee organisaties hun IT eenvoudiger kunnen implementeren, beheren en gebruiken. PowerOne integreert de rekenkracht van PowerEdge, de opslagcapaciteit van PowerMax, PowerSwitch-netwerken en de virtualisatie van VMware in één systeem met een ingebouwde intelligentie om duizenden handmatige stappen te automatiseren gedurende de volledige levensduur.

“Deze PowerOne autonome infrastructuur automatiseert IT, zodat klanten zich minder hoeven te focussen op het dagelijks beheer van de technologie en wel meer van de voordelen kunnen genieten”, aldus Jeff Boudreau, directeur van Dell Technologies Infrastructure Solutions Group. “PowerOne is een enorme sprong voorwaarts. Hiermee kunnen klanten zich focussen op de (ontketenende kracht van) gegevens, waardoor IT-teams sneller kunnen innoveren en businessdoelen kunnen bereiken. “

Resultaten

De kern van PowerOne is een ingebouwde, geavanceerde automatiseringsmotor. Het stelt gebruikers in staat zich op hun bedrijf te concentreren, of dat nu gaat om de implementatie van workloads, applicaties of het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Je kan het vergelijken met de rijstrookassistentie, navigatie en andere functies in autonome voertuigen waarbij de auto de meeste handelingen zelfstandig uitvoert, terwijl de bestuurder de auto enkel de eindbestemming moet laten weten. Op een gelijkaardige manier stelt PowerOne’s geavanceerde automatisering beheerders in staat om een gewenst bedrijfsresultaat in te stellen. Het systeem berekent vervolgens de beste manier om dit te behalen.

De engine maakt gebruik van een Kubernetes microservices-architectuur en gebruikt Ansible-workflows om gebruikers te helpen door de componentconfiguratie en -voorzieningen te automatiseren, waardoor PowerOne een customer-managed datacenter-as-a-service levert.

PowerOne biedt tevens een enkele API (Application Programming Interface) op systeemniveau. Deze API kan worden gekoppeld aan bestaande tools, zoals serviceportals, om programmeerbare versus handmatige IT-bewerkingen te leveren. Dit staat bekend als Infrastructure as Code – waardoor de noodzaak om in te loggen op afzonderlijke componentbeheersystemen vrijwel wordt geëlimineerd. Met PowerOne kunnen bedrijven ook workload-ready VMware-clusters maken in slechts een paar klikken.

Autonome voordelen

  • Launch Assist. Dit versnelt de installatie en configuratie met behulp van ingebouwde workflows op basis van VMware Validated Designs en best practices van Dell EMC. PowerOne helpt je tijd te besparen door de installatie en configuratie van hardware en VMware-clusters te automatiseren.
  • Lifecycle Assist helpt het zogenaamde infrastructuur risico verminderen – het potentieel op verliezen als gevolg van storingen in de basisdiensten en organisatiestructuren. Het reduceert dit risico door de dagelijkse activiteiten en het levenscyclusbeheer te vereenvoudigen met geautomatiseerde modulaire systeemupdates en -validatie, waarbij de juiste hardware- en firmware-instellingen continu worden gecheckt.
  • Expansion Assist koppelt de infrastructuur aan bedrijfsbehoeften door capaciteit en middelen toe te voegen, te verwijderen of opnieuw toe te wijzen door middel van geautomatiseerde provisioning en schaalbaarheid. Klanten kunnen hun IT-activiteiten dus gemakkelijker afstemmen op zakelijke vereisten.

All-in-One 

PowerOne is ontworpen om de services, beveiliging en flexibiliteit te leveren die nodig zijn voor kritieke en opkomende toepassingen met artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML). Daarnaast biedt PowerOne tegelijkertijd de eenvoudige integratie ervan in cloud management-toolsets, zoals VMware vRealize.

Dell EMC PowerOne-componenten zijn onder meer:

  • PowerOne-controller: deze ingebouwde tool is de motor achter de automatisering. Het maakt gebruik van een Kubernetes-microservices-architectuur en Ansible-workflows om de configuratie en het levenscyclusbeheer van de componenten te automatiseren.
  • PowerEdge MX: dankzij het unieke ontwerp van deze modulaire server kan PowerEdge MX meerdere generaties technologische – en toekomstige – releases ondersteunen, zoals microprocessors, nieuwe opslagtypen en innoverende connectiviteitmogelijkheden. PowerOne automatiseert deze infrastructuur en wijst middelen toe, zoals vereist om een echt dynamische computerervaring te bieden die kan worden geschaald naar behoefte.
  • PowerSwitch: Dell EMC-switches voeden een aantal van de grootste web-scale omgevingen ter wereld en bieden gebruikers een keuze in besturingssystemen aan die het beste bij hun behoeften passen. PowerOne vermindert de complexiteit door de switch hardware abstract te maken en te automatiseren, zodat het virtuele netwerk automatisch wordt ingericht voor VMware-workloads.
  • PowerMax: ‘s Werelds snelste opslagarray levert prestaties zonder complexiteit door een combinatie van krachtige architectuur, eenvoudige bewerkingen en innovatie. Voor nog meer eenvoud en om acties te versnellen, automatiseert PowerOne het hele proces van opslagvoorziening en zonering. Het breidt bovendien geheel dynamisch nieuwe clustergroepen uit wanneer het nieuwe resources detecteert.
  • PowerProtect: om de waarde van de data te beschermen, kan PowerOne ook profiteren van het volledige PowerProtect-gegevensbeschermingsportfolio. Het kan hiermee voldoen aan de steeds veranderende vereisten voor groei en beheer. Dit biedt een cloud-enabled beveiliging en opslag, geïntegreerde apps en softwaregedefinieerde oplossingen.

Om organisaties te helpen om de productievoordelen nog sneller te realiseren, biedt Dell Technologies Services ProConsult advies- en migratieservices, ProDeploy onsite experts om de acceptatie en integratie te versnellen en ProSupport Plus voor ondersteuning via één aanspreekpunt.

Dell EMC PowerOne komt in de Dell Technologies Cloud-familie als een validated design en helpt klanten hun weg naar een hybride cloudomgeving te vereenvoudigen door de kracht van Dell EMC-infrastructuur te combineren met VMware Cloud-software. Dit helpt de complexiteit van het beheer van meerdere clouds weg te nemen door een consistente infrastructuur te installeren over private clouds, openbare clouds en edge-locaties heen.

Flexibel verbruik

Bij moderne workloads moet de mogelijkheid bestaan om on-demand te schalen om zo aan de veranderende zakelijke vereisten te voldoen. Dell EMC PowerOne autonome infrastructuur is beschikbaar via de nieuw aangekondigde Dell Technologies on Demand, waardoor klanten en channel partners zaken kunnen doen op een manier die voor hen zinvol is. Dell Technologies on Demand levert de flexibiliteit van hybride cloud met de controle en prestaties van een on-premises infrastructuur. Klanten betalen alleen voor wat ze gebruiken wanneer ze het gebruiken – net als bij een service. Dit maakt het voor bedrijven eenvoudiger om de hele IT-levenscyclus te plannen, te budgetteren, te implementeren en te beheren.

Met Dell Technologies on Demand kunnen bedrijven kiezen uit verschillende flexibele pay-per-use-opties, wereldwijde ondersteuning, implementatie en managed services, allemaal ontworpen vanuit het oogpunt om het beheer van on-premises IT te vereenvoudigen en te verminderen. Dit geeft klanten de vrijheid om IT-infrastructuuruitgaven op een voorspelbare en verstandige manier te verplaatsen van eenmalige kapitaaluitgaven naar lopende operationele uitgaven.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This