Nieuwkomer DMVH wil IT-sector responsabiliseren met ‘no cure, no pay’-model

23 oktober 2019

Technologie heeft alles in zich om de grote beloftes van de digitale transformatie in te lossen. Op één voorwaarde: we moeten doorzetten en we mogen geen vrede nemen met ‘goed genoeg’. Voor DMVH is een IT-project pas geslaagd als het resultaat aan alle verwachtingen beantwoordt. En het bedrijf steekt daarbij zelf de nek uit: zonder oplossing, geen factuur.

DMVH, net voor de zomervakantie opgericht door Koen De Mol en Ben Van Hees, gelooft dat een IT-integratie anders kan. Anders, dat is sneller, efficiënter, pijnlozer en dus ook goedkoper. De twee eigenwijze IT’ers wisten alvast David Geens (ex-Nucleus) daarvan te overtuigen. Niet alleen investeert hij mee in het bedrijf, hij wordt ook voorzitter van de raad van bestuur van DMVH.

David Geens: “Als ik iets geleerd heb over de IT-sector in de voorbije twintig jaar, dan is het wel dat er een stevige kloof gaapt tussen wat de klant enerzijds en zijn ICT-integrator anderzijds een geslaagd project noemen. Het is niet omdat het werkt, dat het ook de verwachtingen inlost en een reële bijdrage levert aan het succes van een bedrijf. Ik grap wel eens dat de paraplu de meest gebruikte tool is in IT. Koen en Ben willen daar oprecht komaf met maken. En ik zet er graag mee mijn schouders onder.”

De Mol en Van Hees, die hun initialen aan de bedrijfsnaam leenden, hebben steile ambities. DMVH wil snel groeien, ook internationaal, en heeft al een aantal klanten opgetekend. Van start-ups en scale-ups zoals Sensinxs, dat maatwerk levert in realtime lokalisatietechnologie, tot grote internationale kmo’s, zoals de Jong DUKE, fabrikant van ‘slimme’ koffiemachines en delaware, specialist in digitale transformatie.

DMVH, met uitvalsbasis Gent, specialiseert zich vandaag in 4 domeinen: emergency services, connected products (IoT), systeemintegratie en application development, en technologische innovatie. Bedoeling is om de dienstverlening in een tweede fase verder uit te breiden. Het bedrijf is vandaag al op zoek naar extra mankracht, developers en projectmanagers met een brede IT-kennis die de waarden van het bedrijf delen: ‘we code the extra mile’.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This