uCPE-oplossing van Colt brengt edge computing naar bedrijven toe

14 oktober 2019

Colt Technology Services breidt het universal customer premises equipment (uCPE)-portfolio uit. Bedrijven kunnen hiermee optimaal profiteren van de voordelen van Network Function Virtualisation (NFV). De uitbreiding voorziet in een network operating system en een omgeving voor het hosten van Virtual Network Functions (VNF’s) zoals SD-WAN en firewalls, waarvoor standaard verkrijgbare servers ingezet kunnen worden. Zowel de door de provider als de door de klant beheerde NFV’s draaien op hetzelfde uCPE-platform. Dit levert de volgende virtualisatievoordelen op voor de CPE-apparatuur aan klantzijde:

  • Met Colt’s uCPE-portfolio krijgen klanten zelf de regie over het netwerk. Zij krijgen de flexibiliteit om netwerkfuncties in licentie te nemen en die te beheren en bewaken. Daarbij krijgen ze de keuze uit diverse netwerkopties en uit de mogelijkheid om NVF’s zelf te beheren of dit door de operator te laten doen.
  • Universal CPE stelt organisaties in staat om stappen te nemen richting virtualisering en edge computing. De uCPE-functionaliteit van Colt brengt de cloud van datacenters naar de bedrijfslocatie van de klant. Dit maakt virtualisatie aan de netwerkrand mogelijk en verandert de regels van het spel voor de manier waarop bedrijven netwerkservices afnemen.
  • Omdat applicaties in de vorm van software op een gemeenschappelijke serverinfrastructuur draaien, verlopen automatisering en orchestration een stuk makkelijker dan voorheen het geval was wegens gesloten, vendorspecifieke hardware.

Peter Coppens Vice President Product Portfolio bij Colt: “Colt wil een betrouwbare partner zijn voor klanten tijdens hun digitale transformatie. Met de verdere ontwikkeling van onze uCPE-oplossing stellen we hen in staat om sneller in te springen op nieuwe zakelijke kansen”.

“Met onze verbeterde uCPE-oplossing zijn we klaar voor de netwerken van de toekomst en kunnen we gevirtualiseerde diensten aanbieden van diverse leveranciers, waarbij de eindgebruiker de regie behoudt. Colt kan hiermee ook sneller nieuwe producten ontwikkelen, kostenbesparingen realiseren en zijn operationele efficiëntie verbeteren.”

uCPE maakt gebruik van de Ensemble Connector van ADVA als virtualisatieplatform en voorziet in legio VNF’s, zoals SD WAN en firewalls.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This