Synology onthult toepassingen voor toekomstig gegevensbeheer

4 oktober 2019

Synology heeft afgelopen maand tijdens Synology 2020 een reeks innovaties aangekondigd waarmee  een datamanagementplatform wordt gecreëerd waarop de hardware- en software-infrastructuur van organisaties kan worden geïntegreerd met cloud services. De kern van het platform is het nieuwe besturingssysteem DiskStation Manager (DSM) 7.0. De hoogtepunten zijn onder meer gestroomlijnd on-premise opslagbeheer, cloudgebaseerde monitoring en probleempreventie, en native hybride cloudopslagmogelijkheden. DSM 7.0 wordt daarnaast ondersteund door een uitgebreid productportfolio dat is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen die ondernemingen stellen op het gebied van prestaties, beschikbaarheid en density.

“Synology beheert gegevens voor meer dan zes miljoen huishoudens en bedrijven wereldwijd. Dat is niet alleen opmerkelijk in de opslagbranche, maar in de hele markt voor gegevensbeheer,” aldus Philip Wong, oprichter en CEO van Synology. “Voortbouwend op de blauwdruk die we twintig jaar geleden hebben gecreëerd, zien we nu dat alle drie de onderdelen verbonden zijn in DSM 7.0: ons hardware-, software- en cloudaanbod. Dit zal de basis vormen voor al onze producten en diensten in het komende decennium.”

DSM 7.0 is ontwikkeld rond drie belangrijke elementen.

Empowerment van de gebruiker: nieuwe Storage Manager, verbeterde SSD-cache en diepere integratie met virtualisatieomgevingen

 • Storage Manager: heeft een opnieuw ontworpen interface om gebruikers te helpen hun opslagarchitectuur en ruimtegebruik beter te begrijpen en on-point suggesties voor probleemoplossing te bieden.
 • SSD-cache: voor het snel groeiende aantal gebruikers dat van de technologie gebruikmaakt, doet SSD Cache Advisor nu nauwkeurige aanbevelingen over de cachegrootte met de optimale kosten/prestatie-verhouding door de I/O-patronen van real-world workloads te analyseren. Diensten blijven ononderbroken werken bij het koppelen of ontkoppelen van een SSD-cache en de systeemprestaties kunnen aanzienlijk worden verbeterd door metagegevens in SSD-cache vast te zetten in situaties waarbij back-up, snapshot, bestanden scannen of toegang tot een grote database betrokken zijn.
 • Synology Storage Console for VMware and Windows: maakt opslagbewaking en prestatieoptimalisatie met één klik mogelijk binnen VMware vCenter en Windows Server. VMware-beheerders kunnen bovendien opslagvoorziening in vCenter uitvoeren, waardoor de beheerefficiëntie in virtualisatieomgevingen aanzienlijk wordt verhoogd.

Smart insights: 24/7 serverbewaking en probleempreventie met Active Insight. Het onderhouden en oplossen van problemen van meerdere servers kan ontmoedigend zijn, vooral voor bedrijven met beperkt IT-personeel en budgetten. Active Insight is de eerste cloudgebaseerde bewakingsservice van Synology en biedt:

 • Voorspellen en voorkomen: waarschuwt u proactief bij anomalieën in een gegeven server en biedt gedetailleerd hersteladvies, waardoor risico’s worden verkleind voordat ze tot daadwerkelijke schade leiden.
 • Centrale monitoring: geeft real-time en historische trends van serverprestaties en systeemstatus van alle Synology NASsen weer in één overzicht, waardoor beheerders snel knelpunten of onderbenutte middelen kunnen identificeren.

Cloudconnectiviteit: native hybride cloudopslag met Hybrid Share
Synology C2, de eigen openbare cloudservice van het bedrijf, beschermt momenteel de back-upgegevens van meer dan 28.000 zakelijke en persoonlijke gebruikers. Met Hybrid Share kan C2 de on-premises gedeelde mappen op de Synology NAS uitbreiden met zeer schaalbare, pay-as-you-go opslagruimte.

 • Opslaguitbreiding en noodherstel: een alternatief voor het fysiek upgraden van uw opslagsystemen om capaciteit te vergroten. In het geval van een ramp kunnen configuraties binnen enkele minuten worden hersteld naar een nieuwe NAS, waardoor de toegang tot alle gedeelde mappen op C2 onmiddellijk wordt hervat.
 • Bestanden delen op verschillende locaties: kantoren op verschillende locaties kunnen verbinding maken met dezelfde gedeelde mappen op C2, waarbij elke NAS alleen de bestanden in de cache opslaat die nodig zijn. Hierdoor is er aanzienlijk minder bandbreedte en opslagruimte nodig voor het delen van bestanden tussen locaties.

DSM 7.0 wordt geleverd met verschillende nieuwe of bijgewerkte pakketten, waarbij Synology Photos het meest opvallend is. Synology Photos verenigt de ervaring van Photo Station voor fotografen en Moments voor persoonlijke gebruikers, beide applicaties kennen een grote populariteit onder gebruikers. Het doel is om een intelligente, samenwerkende en aanpasbare oplossing voor fotobeheer te bieden die voldoet aan alle professionele of niet-professionele behoeften in iedere setting.

Om aan de groeiende vraag in het high-end opslagsegment te voldoen, kondigde Synology tot slot een voortdurende uitbreiding van het zakelijke productportfolio aan, waaronder:

 • Prestatiegericht: all-flash FS-serie en SAS-gebaseerde SA-serie voor verschillende IOPS-, capaciteits- en budgettaire vereisten.
 • High-availability: active-active dual controller UC3200 voor niet-verstorende iSCSI-services en active-passive SA3200D voor volledige DSM-functionaliteit.
 • High-density: 4U 60-bay HD6400 om bijna 1PB-capaciteit te leveren met gecontroleerde infrastructuurkosten.
 • Fibre-channel SAN: ondersteuning voor fibre channel-netwerkkaarten biedt SAN-beheerders een aantrekkelijke, kosteneffectieve optie die naadloos kan worden geïntegreerd in hun bestaande omgevingen.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This