PYXYA zet Contrail SD-WAN in voor ontwikkeling van managed network services

24 september 2019

Juniper Networks is een samenwerking aangegaan met de Franse managed service provider PYXYA. Die gaat de Contrail SD-WAN-oplossing inzetten om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van bedrijven naar veilige connectiviteit voor hun filialen.

Het in Lyon gevestigde PYXYA verandert de regels van het spel op het gebied van managed services model door Contrail SD-WAN op bestaande netwerkinfrastructuren toe te passen.

Multi-tenancy

De automatiseringsfunctionaliteit, multi-tenancy-mogelijkheden en role-based access control (RBAC) van Juniper hebben PYXYA geholpen om klanten binnen te halen waarnaar diverse andere leveranciers meedongen. De oplossing van Juniper sluit ook goed aan op het businessmodel van PYXYA, dat providers in alle soorten en maten ondersteunt met een complete reeks van diensten.

PYXYA wil niet alleen optreden als dienstverlener voor bedrijven, maar ook voor de systeemintegrators en managed service providers die als zijn resellers fungeren. Het Franse bedrijf is daarnaast goed gepositioneerd om overheidsinstellingen te ondersteunen met zowel lokale als on-premises cloud-oplossingen. Dit is een belangrijke voorwaarde voor het aanbieden van veilige hosting voor gevoelige overheidsinformatie en het verkrijgen van certificeringen voor de publieke sector.

SD-WAN

Het dienstenaanbod van PYXYA wordt ondersteund door Contrail SD-WAN. Die oplossing omvat Contrail Service Orchestration, het netwerkservices-platform NFX150 (dat ingebouwde LTE-functionaliteit biedt, die het mogelijk maakt om klanten van mobiele connectiviteitsopties te voorzien) en services gateways uit de SRX300-serie.

Contrail SD-WAN maakt gebruik van Contrail Service Orchestration voor het ontwerp, de beveiliging, de automatisering en het beheer van de complete levenscyclus van netwerkservices. Dat geldt voor alle services van network service platforms uit de FX-serie, universele 5G routeringsplatforms uit de MX-serie en secure services gateways uit de RX-serie. De vSRX Virtual Firewall zorgt daarbij voor cloud-gebaseerde bescherming van endpoints.

SD-Branch-diensten

In het kader van de samenwerking met Juniper Network wil PYXYA in de toekomst overstappen van SD-WAN-diensten naar SD-Branch-diensten. Daarvoor kan het gebruikmaken van de aanvullende mogelijkheden van Contrail SD-WAN. Het portal van PYXYA biedt klanten toegang tot mogelijkheden voor het beheer van hun WAN-infrastructuur en tot de universalisatiesoftware van de PyBox. PYXA is momenteel bezig om zijn oplossing uit te breiden met functionaliteit voor de integratie van het beheer van lokale netwerkinfrastructuren en wifi-netwerken. Het zal de oplossing vervolgens migreren, zodat de complete IT-infrastructuur op locatie kan worden beheerd via de SD-Branch.

Contrail SD-WAN stelt PYXYA in staat om zijn doelstellingen op de korte en lange termijn te realiseren door klanten te voorzien van verbeterde en volledig geïntegreerde beveiligingsmogelijkheden, managed LAN en ingebouwde wifi via Mist, een dochteronderneming van Juniper Networks. PYXYA zal daarnaast een beroep doen op de AI-expertise van Mist om zijn dienstverlening aan klanten te verbeteren.


Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This