GTT neemt KPN International over

8 juli 2019

GTT Communications, een aanbieder van cloud networking voor multinationale ondernemingen, kondigt vandaag een definitieve acquisitieovereenkomst aan voor de overname van KPN International. KPN International is onderdeel van het Nederlandse KPN N.V.. Met de overname is een bedrag van 50 miljoen euro gemoeid. KPN International beheert een wereldwijd IP-netwerk voor enterprise- en carrier-klanten.

In het persbericht staat dat de strategische samenwerking:

  • de schaal en het bereik van het netwerk vergroot. Hierdoor wordt het wereldwijde Tier 1 IP-netwerk van GTT in 21 landen in Europa verbeterd, waaronder langeafstand glasvezelverbindingen en metro-rings in Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt.
  • meer dan 400 nieuwe strategische ondernemingen en opdrachtgevers toevoegt. GTT wordt de voorkeursleverancier voor internationale netwerken voor nog eens 400 klanten die door KPN worden behouden.
  • bijdraagt aan de wereldwijde verkoop, operationele, dienstverlening en klantenservice organisatie, met een bewezen staat van dienst op het gebied van leveren van een uitstekende klantervaring.
  • het portfolio aan de cloud-netwerkdiensten van GTT verder aanvult met transport-, infrastructuur-, internet- en WAN-diensten van het hoogste niveau.

“Met de overname van KPN International versterken we ons Europese marktaandeel”, zegt Rick Calder, GTT President en CEO. “Deze overname brengt ons nieuwe mogelijkheden op topniveau, dankzij een zeer ervaren team, internationale netwerkmogelijkheden en een uitgebreid portfolio van multinational-klanten. Hierdoor kunnen we onze belofte nog beter waarmaken: mensen binnen organisaties over de hele wereld verbinden met elkaar en met iedere applicatie in de cloud.”

De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 afgerond, afhankelijk van het verkrijgen van de vereiste reglementaire goedkeuringen.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This