AT&T en Colt implementeren LSO Sonata API’s om bestelproces voor netwerkservices te automatiseren

5 juli 2019

AT&T en Colt Technology Services hebben als  de LSO (Lifecycle Service Orchestration) Sonata API’s van het Metro Ethernet Forum (MEF) binnen hun productieomgevingen ingezet. Zakelijke klanten kunnen daarmee op uiterst soepele wijze netwerkservices bestellen bij verschillende operators.

eCommerce in telecom

Dit project is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van soepele e-commerce binnen de wereldwijde telecomsector. Het gebruik van de API’s maakt een einde aan handmatige processen, verkort de doorlooptijden en minimaliseert fouten met de verwerking van bestellingen.

De gestandaardiseerde LSO Sonata API’s van het MEF leggen de basis voor een service-neutrale aanpak van automatisering van onderlinge processen tussen operators. De API’s kunnen door elke operator worden ingezet. Deze nieuwe mogelijkheid vormt het begin voor verdere samenwerking binnen de sector op basis van de interoperabiliteitsstandaarden van het MEF.

Ongelijksoortig

Operators maken traditioneel gebruik van ongelijksoortige, in eigen beheer ontwikkelde systemen voor het beheer van diverse aspecten van hun netwerk. Deze incompatibiliteit levert complicaties op zodra zij integrale diensten willen aanbieden. In een steeds sterker verbonden wereld is een intelligent netwerk van cruciaal belang voor de levering van oplossingen aan klanten via diverse netwerken.

AT&T kan nu via de LSO Sonata API geautomatiseerde orders plaatsen voor Colt’s Ethernet-diensten. Hiermee kan de operator URL’s verifiëren, de beschikbaarheid van netwerkservices raadplegen, offertes opvragen en geautomatiseerde bestellingen op Colt’s netwerk doorvoeren.

Back-end

Dankzij de gestroomlijnde communicatie tussen de back-endsystemen van de twee partners kunnen wereldwijde klanten van AT&T met locaties die binnen de dekking van het netwerk van Colt vallen de servicekwalificatie aanzienlijk verbeteren en de besteltijden verkorten van dagen of weken tot slechts een paar minuten. De notificatiefunctionaliteit van de API’s van het MEF maakt het mogelijk om de status van bestellingen op de voet te volgen. Deze statusinformatie wordt zo goed als real time door het systeem van Colt bijgewerkt, van de aanlevering tot de overdracht.

De mogelijkheid om deze API’s in te zetten voor onderlinge bestelprocessen van operators zal klanten een betere gebruikservaring bieden tijdens het afnemen van Ethernet-diensten. Zij profiteren van kortere doorlooptijden, een verbeterd provisioning-proces en uitgebreidere informatie over de status van hun bestellingen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This