Kaspersky sluit opnieuw vijfjarige samenwerking met Interpol

3 juli 2019

In de gezamenlijke wereldwijde strijd tegen cybercriminaliteit sluiten Kaspersky en INTERPOL een nieuwe vijfjarige samenwerkingsovereenkomst. De twee organisaties hebben onlangs hun handtekening gezet onder een contract dat een vervolg is op de samenwerking die in 2014 is opgestart.

Kaspersky biedt INTERPOL security-experts, training en gaat actief actuele cyberdreigingsinformatie delen. Daarmee versterkt de ‘International Criminal Police Organisation’ haar capaciteiten in de jacht op digitale gevaren.

Relevante middelen

Met deze nieuwe overeenkomst tussen Kaspersky en INTERPOL worden alle relevante middelen aangereikt ter voorkoming van cybercriminaliteit. Dat gaat om uitgebreide cyberdreigingsinformatie tot het inzetten van de juiste technologie die nodig is in de strijd tegen cybercriminaliteit. Tim Morris, Executive Director Police Service bij INTERPOL en Eugene Kaspersky hebben de overeenkomst getekend tijdens de INTERPOL World 2019 in Singapore.

“Cybercriminaliteit neemt voorlopig alleen maar toe en wordt steeds geavanceerder. Dat vraagt om intensieve grenzeloze samenwerking in een ecosysteem van partijen die bereid zijn hun expertise actief te delen. Dat is belangrijker dan ooit. Uiteraard zijn we blij dat we onze samenwerking met INTERPOL kunnen voortzetten. Daarmee helpen we politie en andere wetshandhavers met zowel informatie als de meest effectieve technologie die nodig is om cybercriminaliteit wereldwijd te bestrijden”, zegt Eugene Kaspersky, CEO en oprichter bij het cybersecuritybedrijf. 

Landsgrenzen

Kaspersky onderstreept met deze samenwerking dat de strijd tegen cybercriminaliteit niet bij landsgrenzen ophoudt. Het cybersecuritybedrijf neemt regelmatig deel aan gezamenlijke internationale politieoperaties. Zo ook wordt er actief samengewerkt in onderzoek naar dreigingssituaties, al dan niet in nauw overleg met verschillende wetgevingsinstanties en het wereldwijde CERT. Kaspersky was de eerste leverancier van cybersecurityproducten die onlangs gratis diensten heeft aangeboden aan verschillende politie- en justitieorganisaties met het doel deze instellingen bewust te maken van de inzet van technologie in strijd tegen cyberaanvallen en geavanceerde digitale dreigingen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This