De Faes Group maakt stap vooruit met Scale Computing

2 juli 2019

De Faes Group, een internationale verpakkingsspecialist, heeft het HC3 -platform van Scale Computing geselecteerd als hypergeconvergeerde oplossing voor haar IT-systemen. Dankzij HC3 heeft het bedrijf de prestaties en de beschikbaarheid van haar systemen verbeterd en het beheer vereenvoudigd. IT-dienstverlener Storage Support begeleidde het proces en zorgde voor een soepele overstap naar het nieuwe platform.

Verpakkingsspecialist

De Faes Group is één van de grootste allround verpakkingsspecialisten van Europa. De drie business units van de Faes Group houden zich bezig met advies- en implementatiediensten, duurzame verpakkingsoplossingen, hoogwaardige aluminium kisten en waterdichte kunststof koffers en kisten. De Faes Group heeft ruim 70 medewerkers in dienst en beschikt over vestigingen in Nederland, België en India. Het concern werkt daarnaast samen met strategische partners in Hongarije en de Verenigde Staten. Klanten zijn ondermeer Philips, ASML, DSM, VDL, Medtronic, Ministerie van Defensie en NATO.

Tekorten

IT speelt een belangrijke rol binnen de Faes Group. Het concern kampte echter met een tekort aan IT- en opslagcapaciteit. Verder was er broodnodige behoefte aan verbeterde bedrijfscontinuïteit, omdat het bestaande systeem geen high availability bood. In het geval van een calamiteit, zoals een ransomware-aanval, kon een volledige herstelprocedure voor de file server een hele dag in beslag nemen. Dit betekende dat de bedrijfsvoering 24 uur lang plat kwam te liggen en de Faes Group een hele dag omzet misliep. Een belangrijk euvel: de capaciteit van de toenmalige oplossing was beperkt tot slechts tien snapshots per virtuele machine. 

Mogelijkheden in kaart brengen

De Faes Group ging over tot een evaluatie van de mogelijkheden voor het verbeteren of vervangen van zijn bestaande systeem. Het concern bestudeerde daarbij diverse oplossingen. Marcel Vlems, IT operations manager bij de Faes Groep, werd tijdens een gesprek met zijn IT-leverancier Storage Support attent gemaakt op een gecombineerde oplossing van Scale Computing en Lenovo. Vlems raakte gefascineerd door de hyperconverged infrastructure (HI)-aanpak die Scale Computing hanteerde voor zijn virtualisatieplatform HC3. Hij ziet dit als “een stap vooruit op storage-gebied”.

Combinatie

HC3 combineert virtualisatie, servers, storage en back-up en disaster recovery-mogelijkheden binnen één gebruiksvriendelijk platform. Alle componenten zijn in de oplossing geïntegreerd, met inbegrip van de hypervisor, zonder de noodzaak om gebruik te maken van componenten of licenties van andere leveranciers. De oplossing kenmerkt zich door een snelle ingebruikname, geautomatiseerde beheerprocedures en beheer vanuit een centrale locatie. Daarmee zorgt HC3 voor een reductie van dagelijkse routinetaken en tijd- en kostenbesparingen.

HC3-cluster

Faes Group implementeerde een HC3-cluster, dat uit drie nodes bestaat en op servers van Lenovo wordt gehost. Twee switches verbinden de nodes met het LAN, waar dertig virtuele machines worden gehost. Dit zijn voornamelijk VM’s van Linux. Volgens Vlems was het niet moeilijk om de andere teamleden te overtuigen van de noodzaak om het platform van Scale Computing in te zetten. “Die beslissing was snel gemaakt, omdat de oplossing zo makkelijk in gebruik kon worden genomen, zo eenvoudig te beheren was en tegen een uiterst concurrerende prijs werd aangeboden.”

Voordelen

Het HC3-platform bood de Faes Group diverse belangrijke voordelen. Het is ten eerste een stuk gebruiksvriendelijker dan het vorige systeem. Dit is te danken aan het eenvoudige karakter van hyperconvergentie. Door het verenigen van de virtualisatie, servers, IT-opslag en back-up- en disaster recovery-mogelijkheden binnen één platform heeft het concern een laag complexiteit kunnen elimineren. In het verleden was Faes Group gedwongen om externe expertise inschakelen als het zijn IT-infrastructuur wilde wijzigen. Het HC3-platform heeft vanwege zijn gebruikseenvoud een einde aan die noodzaak gemaakt.

Snapshots

Verder heeft het HC3-platform de Faes Group tegen een betaalbare prijs aan high availability geholpen. Ook biedt het HC3-platform drastisch verbeterde snapshot-mogelijkheden. De Faes Group kan nu maar liefst 5.000 snapshots maken. Dankzij de grotere regelmaat van snapshots zijn de herstelde bestanden veel actueler. Dit komt de bedrijfscontinuïteit sterk ten goede. Vlems: “Back-ups verlopen een stuk sneller. Als er in de vorige omgeving een IT-calamiteit optrad, kon het wel een dag duren voordat de file server volledig was hersteld. Met Scale Computing kan ik die klus in vijf minuten tijd klaren. Hopelijk zal dat niet vaak nodig zijn, maar ik vind het in ieder geval prettig om te weten dat ik dit nu in een veel korter tijdsbestek kan doen.”

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This