Belgische techbedrijven Bagaar en Option samen in Internet of Things

24 juni 2019

Het Internet of Things agency Bagaar en het technologiebedrijf Option, slaan de handen in elkaar. Dat kondigen beide organisaties vandaag aan op de IoT Convention in Mechelen. Bagaar zal de communicatietechnologie van Option inzetten om technische installaties van bedrijven te koppelen met het industriële internet. Zo kunnen industriebedrijven analoge en digitale industriële machines slim automatiseren (industry 4.0).

Ludo Wijckmans is CEO van Bagaar

De grootste uitdaging om fabrieken en industriebedrijven ‘smart’ te maken is vaak de omvang van zulke digitaliseringsprojecten. Dat willen de nieuwe partners aanpakken. “Samen met Option gaan we onze eigen

communicatiemodule verder ontwikkelen en onze gecombineerde, modulaire technologie inzetten bij nieuwe IoT-projecten”, zegt Ludo Wijckmans, CEO van Bagaar. “Option en Bagaar willen elk industrieel toestel – analoog of digitaal – betaalbaar koppelen met het internet, om nieuwe processen zoals ‘predictive maintenance’ te ontwikkelen. Door met Option in zee te gaan willen we die ambitie nog versnellen.”

Prototypes

IoT agency Bagaar ontwerpt prototypes van slimme toestellen zoals slimme fietsen of energiemeters, maar ook slimme sensoren. Met
sensoren die Bagaar ontwierp, kunnen watermaatschappijen bijvoorbeeld de druk in ondergrondse waterleidingen meten en sneller lekken opsporen. Bagaar levert ook technische diensten om bedrijven te koppelen met het internet of things. Ze tekenen het IoT-plan uit en zorgen ook voor de installatie van sensoren en communicatiemodules.

Veel ervaring 

Option heeft van zijn kant ruim dertig jaar ervaring met de ontwikkeling van connectiviteitstechnologieën. Met zijn CloudGate IoT Gateway beschikt het over een modulaire communicatiemodule voor het Internet of Things. Het toestel communiceert via cellulaire netwerken zoals 3G en 4G, maar ook via de zogenaamde low-powernetwerken LoRa, NB-IoT, LTE CaTm en BLE.

“Bagaar heeft de zakelijke en technische expertise om automatiseringsprojecten in de industrie te begeleiden”, zegt Alain van Den Broeck, CEO van Option. “Ze zijn in staat om onze communicatiemodules op grote schaal te installeren en complexe IoT-projecten tot een goed einde te brengen. Samen met Bagaars moederbedrijf Xylos helpen we klanten voortaan van begin tot eind bij hun IoT- en Industry 4.0-projecten.”

End-to-end dienst

Xylos zal de informatie van de gekoppelde toestellen verwerken in Microsoft Azure IoT, de internet-of-thingscloud van Microsoft. Aan de hand van de analyse in Azure kunnen bedrijven hun productie optimaliseren door onder meer geautomatiseerd bottlenecks te vinden of kosten besparen door bijvoorbeeld onderhoud meer voorspelbaar te maken.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This