Sparkcentral en Dimension Data zetten samen in op WhatsApp

12 juni 2019

Dimension Data implementeert sinds kort de technologie van Sparkcentral. Beide bedrijven sloten daarover een akkoord voor de EMEA-regio. Dimension Data is voorlopig de enige technologie integrator die de innovatieve software van Sparkcentral in EMEA verspreidt. De samenwerking is tekenend voor hun sterke focus op het verbeteren van de klantenervaring.Beide bedrijven geloven daarvoor heel erg in de toekomst van direct messaging. Sparkcentral groeide vanuit de nood om te communiceren via sociale media, maar zet de laatste jaren steeds meer in op direct messaging. Ook bij Dimension Data heerst het geloof dat contact via sociale media en berichtenapps de toekomst is van klantencommunicatie.

“Customer Experience is van het grootste belang”, zegt Christoph Neut, Vice President EMEA bij Sparkcentral. “Klanten willen anno 2019 graag contact hebben met bedrijven via de communicatiekanalen die ze zelf het liefste gebruiken. Wij beantwoorden aan die nood en bieden software aan om contact op te nemen via live messaging, sociale media en WhatsApp.”’

Dimension Data gelooft in het product van Sparkcentral en besloot dan ook om samen te werken in de volledige EMEA-regio. “Telefonie zal nooit volledig verdwijnen, maar we zien dat andere communicatiekanalen een steeds groter deel van de koek claimen”, zegt Philippe Urbain, Solutions Director bij Dimension Data. “Veel mensen nemen liever contact op via WhatsApp dan minutenlang aan de lijn te moeten hangen.”

Een van de grootste voordelen aan de software van Sparkcentral is de laagdrempeligheid voor de medewerkers en klanten, maar ook de implementatie is eenvoudig. “Sparkcentral is een product dat volledig in de cloud draait, de ingebruikname van het platform vraagt dus heel weinig moeite”, legt Urbain uit. Bedrijven krijgen er nochtans heel wat voor in ruil. “Via WhatsApp en andere messaging kanalen zijn er heel wat dingen mogelijk die dat telefonisch niet zijn. Ik denk dan niet enkel aan berichtjes maar ook aan foto’s en video’s. Er zijn waanzinnig veel mogelijkheden.”

“Bij onze huidige softwaregebruikers stellen we vast dat de messaging kanalen steevast de hoogste klantentevredenheid opleveren”, voegt Neut toe. “En tegelijkertijd zijn ze ook efficiënter want messaging communicatie is gemakkelijker te combineren met bots en AI waardoor er ook kostenefficiënter gewerkt kan worden”,’ besluit Neut.


Het platform van Sparkcentral is momenteel al in gebruik bij enkele klinkende namen in de Belgische bedrijfswereld. Zo werken Engie, KBC, Brussels Airport en Argenta Bank onder andere al met de software.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This