Arista breidt Cognitive Cloud Networking voor IoT uit naar campusnetwerken

11 juni 2019

Arista Networks breidt het ‘cognitive campus’ portfolio uit dat campusnetwerken geschikt maakt voor het IoT. Met de nieuwe 720XP-serie leaf producten in combinatie met uitbreidingen in EOS en CloudVision, brengt het bedrijf de operationele consistentie en moderne cloud-principes naar campusnetwerken. De 720XP-serie, een eveneens nieuw C-250 WiFi 6 access point en bijbehorende cognitieve EOS- en CloudVision-functionaliteit komen in het derde kwartaal van 2019 beschikbaar.

Ondersteund door partners helpt Arista de operationele kosten voor klanten sterk te reduceren met een eenvoudigere netwerkarchitectuur, datagedreven analytics en segmentgebaseerde security. Door het toevoegen van edge-functionaliteit voor zowel draadloze als bekabelde aansluitingen heeft Arista nu een universeel aanbod voor datacenters, cloud-omgevingen en campusnetwerken

Vereenvoudiging

De meeste campusnetwerken bestaan momenteel uit een mix van platformen, operating systemen, functionaliteit en managementtools van verschillende leveranciers. Door de explosieve groei van het aantal en andere typen aangesloten apparaten, mede via het IoT, worden campusnetwerken steeds complexer. Deze uitdaging is vergelijkbaar met die van de legacy datacenters in het tijdperk voor de introductie van cloud networking principes. Daarom past Arista dezelfde principes nu ook toe op de campusnetwerken, te weten een veel eenvoudigere architectuur, open standaarden en software gebaseerd management.

Arista Cognitive Campus

Arista’s Cognitive Campus is een universele software gebaseerde oplossing voor draadloze en bekabelde campus access points, met realtime datagestuurde analytics voor eenvoudiger en gebruiksvriendelijk netwerkbeheer. Daarmee komt de Arista Universal Cloud Network (UCN) architectuur reeds toegepast in de grootste datacenters ter wereld tevens beschikbaar voor campusinfrastructuren. In 2018 introduceerde het bedrijf al de 7300X3 en 7050X3 Campus Splines en Cognitive WiFi-productlijn zonder controllers. Nu zijn Arista CloudVision en het Cognitive Management Plane uitgebreid met draadloze en bekabelde scenario’s voor netwerktoepassingen.

Cognitive Campus Edge

Arista’s 720XP serie zijn de eerste speciaal ontwikkelde campus leaf switches. Deze bieden klanten verbeterde security en een holistisch inzicht in het gedrag van alle gebruikers, mobiele apparatuur en IoT-platformen. Leverbaar in vier configuraties met vaste multi-gigabit poorten (2.5GBASE-T en 5GBASE-T) voor de transitie naar snellere apparatuur, tot 60 watt Power over Ethernet (PoE) aan voeding en de keuze uit 25G-, 40G- en 100G-aansluitingen met Arista Campus Spline platformen.

Net als alle andere Arista switches maakt de 720XP-serie gebruik van dezelfde EOS en CloudVision-software, voor consistente en eenvoudige campus edge-aansluitingen en realtime flowanalyses. Samengevat bieden ze gebruikers de volgende functionaliteit:

  • Apparatuuranalyses: voor het inventariseren van alle verbonden apparatuur, diepgaande flowanalyses en het proactief identificeren van securitydreigingen
  • Cloud-achtige operaties, waaronder workflows voor het eenvoudiger wijzigen van instellingen via netwerkbrede automatisering, inkorten van de onderhoudsperiode en compliancycontroles
  • Integratie van toegangscontrole via standaard RADIUS-oplossingen en groepsgewijze segmentaties met VXLAN en EVPN
  • Draadloze mobility en roaming via geïntegreerde VXLAN tunnel termination, in plaats van de legacy controller gebaseerde methodes
  • Uitgebreide apparatuurondersteuning voor PoE-management met CloudVision dashboards
  • End-to-end probleemanalyses op basis van CloudVision’s database voor een gecentraliseerd netwerkbreed inzicht van de campus, het datacenter en cloud-netwerken

De nieuwe 720XP-serie switches zijn ontwikkeld op basis van de nieuwste campus edge vereisten met cognitieve mogelijkheden voor realtime verkeersanalyses in tegenstelling tot traditionele oplossingen voor campusbeheer.

Universele cognitieve WiFi

De nieuwe campus leaf switches integreren naadloos met Arista’s Cognitive WiFi-aanbod, waaronder Arista’s eerste WiFi 6 access point. Het nieuwe C-250 access point ondersteunt de volledige 802.11ax standaard met 8×8 MU-NIMO, uplink OFDMA & MU-MIMO. Net als de andere Arista access points bevatten ze ook een 2×2 dual band 3de radio, voor zware toepassingen als video en grotere aantallen gelijktijdige gebruikers. Deze 3de radio stuurt een continue stroom aan telemetriedata naar Arista’s Cognitive WiFi-architectuur, voor machine learning en het verrijken van de cognitieve intelligentie via de cloud.

CloudVision WiFi geeft ook realtime inzicht in de gebruikersexperience, waaronder de conditie van alle netwerkservices en gebruikersverbinding, inclusief het verbeteren daarvan met analytics en preventief onderhoud. Arista biedt daarmee een moderne en technisch geavanceerde WiFi-oplossing zonder fysieke controllers.

Campus ecosysteem

Arista’s oplossingen voor campusnetwerken worden ondersteund door een compleet ecosysteem van channelpartners, managed services partners en technologiepartners. Channelpartners richten zich op de marktontwikkeling met eigen resources en training, terwijl managed services providers zoals Comcast, NTT en Tech Mahindra zich richten op geoutsourcete implementaties van Arista’s netwerktechnologie.

Door ondersteuning van het Microsoft Azure cloudplatform en het samenwerken met andere technologiepartners, waaronder Forescout, breidt Arista haar ‘best-of-breed’ ecosysteem verder uit. Deze partners voegen waarde toe om alle campus naar cloud verbindingen inzichtelijker te maken, apparatuurgedrag beter te kunnen monitoren en de compliancy van 720XP-switches te certificeren via het Forescout-platform.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This