OneSpan maakt digitale accountopening gemakkelijker met Secure Agreement Automation

5 juni 2019

OneSpan lanceert Secure Agreement Automation, een cloudoplossing die het volledige proces van accountopening digitaliseert en identiteitsfraude reduceert. Secure Agreement Automation is de eerste oplossing voor accountopening die verschillende elementen combineert: identiteitsverificatie via een hub, elektronische handtekeningen, workflow en een end-to-end audit trail, allemaal geleverd via een open API. Door het proces voor accountopening te automatiseren en te beveiligen, kunnen financiële instellingen nieuwe klanten werven in enkele minuten, met minder risico, lagere kosten en een betere gebruikservaring.

Extra druk

De vraag naar mobiel bankieren en een groeiende competitie zet extra druk op financiële instellingen om digitale diensten met een hoge gebruikservaring af te leveren. Tegelijkertijd schatten de banken dat het wereldwijde verlies aan fraude vorig jaar meer dan 31 miljard USD bedroeg[1]. In de Verenigde Staten steeg het verlies voor identiteitsfraude van 3 miljard USD in 2017 naar 3,4 miljard USD in 2018[2].

Positief

Secure Agreement Automation vermindert fraude bij accountopening door de werving van nieuwe klanten te automatiseren en gekwalificeerde klanten positief te identificeren doorheen het aanvraagproces. Dit gebeurt via een identiteitsverificatiehub die verschillende controles kan uitvoeren, zoals kredietchecks, multifactor-authenticatie, en biometrische vergelijkingen zoals gezichtsherkenning. Dat resulteert in minder vals-positieven en de mogelijkheid om het aantal klanten dat afhaakt tijdens het proces, terug te dringen. Nu schommelt dat aantal bij financiële instellingen tussen de 65 en 95%[3].

Belangrijkste driver

“Hoewel identiteitsfraude steeds groeit, toont onderzoek dat de verbetering van de gebruikservaring de belangrijkste driver blijft voor financiële instellingen om te investeren in oplossingen voor de opening van nieuwe accounts,” zegt Julie Conroy, Fraud & AML Research Director bij Aite Group. “Oplossingen zoals Secure Agreement Automation beloven een win-win. Ze brengen automatisatie om de accountopening te stroomlijnen, en tegelijkertijd verschaffen ze de noodzakelijke controles tegen fraude en voor Know Your Customer (KYC).”

Digitale ervaring

“De strijd om bankklanten te werven en te behouden wordt beslist op basis van de kwaliteit van de digitale ervaring. Die vereist gebruiksgemak, minder klanten die afhaken en een sterke beveiliging om fraude tegen te gaan,” zegt Scott Clements, CEO bij OneSpan. “Secure Agreement Automation toont de realisering van OneSpans belofte: financiële instellingen helpen de kosten te beperken en groei te realiseren door vertrouwen te brengen in identiteiten, toestellen en transacties doorheen het hele digitale proces.”

Beschikbaar via API

Secure Agreement Automation is beschikbaar via een API en connecteert met OneSpans Trusted Identity (TID) platform. Dit laat banken toe om Risk Analytics, Intelligent Adaptive Authentication en mobiele applicatiebeveiliging toe te voegen, die kunnen samenwerken met bestaande systemen en oplossingen van derde partijen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This