Hernieuwde focus op België levert Exact recordjaar op

4 juni 2019

Softwareleverancier Exact heeft een record boekjaar afgesloten en liet in 2018 een omzetstijging van 14% optekenen ten opzichte van het jaar daarvoor. Reden voor dit succes is een nieuwe strategie, met een sterke focus op Nederland en België. Het succes van deze strategie doet alvast dromen naar meer, want Exact heeft hierdoor de ambitie om de komende vijf jaar zijn omzet te verdubbelen. “We zijn erg trots op deze cijfers die laten zien dat onze nieuwe strategie zijn vruchten afwerpt,” aldus Phill Robinson, CEO van Exact.Exact kon een groei optekenen van 25 miljoen euro op een jaar tijd. Waar het bedrijf in 2017 nog 184 miljoen optekende, steeg de omzet dit naar 209 miljoen euro in 2018. Een recordgroei voor het bedrijf met een groeipercentage van maar liefst 14%. Het grootste deel van de omzet komt uit de thuismarkten, België en Nederland, al is er daarnaast ook een sterk groeiende vraag naar het internationale aanbod.

Omzet verdubbelen

Exact wil zich de komende maanden en jaren nog verder positioneren als leidend technologieleverancier voor accountants en ondernemers in de Benelux. De softwareontwikkelaar mikt daarbij op een verdubbeling van zijn omzet, met name dankzij gestage groei in België en Nederland. In 2018 zijn er alvast 59.000 bedrijfsadministraties in de Benelux toegevoegd aan het totaal dat draait op Exact Online, wat ervoor zorgde dat de kloof van 400.000 bedrijven overschreden kon worden. Daarnaast werken ook nog eens 18.500 bedrijven met de mid-market software van Exact, waaronder Exact Globe en Exact Synergy.

De komende maanden en jaren moeten partnerships, overnames en productinnovaties de verdere groei van Exact garanderen. “Ons team heeft de ambitie om de omzet te verdubbelen. Daarvoor verwachten we onze huidige organische groei vast te houden en zullen we proactief inzetten op het gebied van fusies en overnames.” zegt Phill Robinson, CEO van Exact. “De focus zal de komende jaren liggen op de ondersteuning van kmo’s en hun accountants bij al hun uitdagingen, waarvoor we ons aanbod van finance- en accountancy-oplossingen voortdurend uitbreiden. We zien hier nog een groot groeipotentieel voor Exact, zeker in België.

Exact zet die ambitie onder meer kracht bij door de Nederlandse softwareontwikkelaar Bouw7 over te nemen. Ook de komende maanden gaat Exact op zoek naar beloftevolle overnamekansen in Nederland en België.

Kleine bedrijven en mid-market organisaties

Exact ontwikkelt oplossingen die aansluiten bij de automatiseringsbehoeften van kleine bedrijven, hun accountants en mid-market-organisaties. Voor de eerste groep van kleinere organisaties en accountants is de uitbreiding van Exact Online-oplossingen vooral gericht op efficiency via Artificial Intelligence (AI) en machine learning. Zo worden er opties geïntroduceerd die een samenwerking tussen bedrijven en hun accountants verbeteren.

Ook voor productiebedrijven heeft Exact het laatste jaar veel vernieuwingen ingevoerd met Exact Online Productie Premium en zal het bedrijf in 2019 ook blijven investeren in uitbreidingen van software voor specifieke sectoren.

Voor mid-market-organisaties ontwikkelt Exact oplossingen ter ondersteuning van specifieke uitdagingen van bedrijven met meer dan twintig medewerkers. Uitgangspunt daarbij is dat de oplossing eenvoudig kan worden afgesteld op de unieke bedrijfsprocessen. Zo heeft Exact een substantiële investering gedaan in de productlijnen Globe en Synergy.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This