PM Connect tekent contract met Proximus voor betalen voor content via telefoonrekening

9 mei 2019

PM Connect, de toonaangevende aanbieder van mobiele betalingen uit het Verenigd Koninkrijk, heeft een omvangrijk contract afgesloten met Proximus, de grootste mobiele operator in België. Het partnerschap met Proximus, dat een aandeel van ongeveer 40% van de Belgische mobiele markt in handen heeft, stelt PM Connect in staat om voor het eerst premium content van haar partners naar het Belgische publiek te brengen.

Samenwerking

Eerder al kondigde PM Connect een belangrijke samenwerking aan met Vodacom, de grootste mobiele operator van Afrika. Dankzij het contract met Proximus versterkt PM Connect zijn wereldwijde positie aanzienlijk. Belangrijk hierbij is dat PM Connect nu ook in de belangrijke Europese markt voet aan de grond heeft gekregen.

De mobiele betaaloplossingen van PM Connect stellen consumenten in staat om te betalen voor content (video, artikelen en dergelijke) op het gebied van lifestyle en bijvoorbeeld sport via de factuur van hun telecom operator. Het bedrag wordt hierbij rechtstreeks aan hun telefoonrekening toegevoegd. Dit elimineert de omslachtige aanmeldprocedures die nu nog gebruikelijk zijn voor het betalen van abonnementen via een credit- of debetkaart. Hierdoor kan de gebruiker de gekochte content in slechts enkele klikken rechtstreeks naar zijn smartphone streamen.

Uitbreiding

Bert Maetens, Carrier Billing Partner Manager bij Proximus, licht toe:  “Deze deal met PM Connect breidt onze productportfolio aanzienlijk uit en versterkt ons sport- en gaming-aanbod voor miljoenen consumenten. Geheel in lijn met de focus van Proximus op het aanbieden van veilige mobiele betalingen hebben we gekozen voor PM Connect op basis van zijn indrukwekkende staat van dienst op het vlak van goed beveiligde en goed gestroomlijnde mobiele betaal- en marketingoplossingen.»

Dankzij de plannen om mobiele betaalsites uit te rollen voor de sportgiganten WWE en NBA, zal PM Connect zijn LiveFootball.tv-app nu kunnen introduceren bij zes miljoen mobiele klanten van Proximus. De app voorziet voetbalfans van premium-video en live-statistieken van de Premier League, de UEFA Champions League, de UEFA Europa League, de Franse Ligue 1 en de Jupiler League in België, waarbij gebruik wordt gemaakt van de services van Opta, de marktleider op het gebied van sportgegevens.

Carrier billing

Bert Maetens vult aan:  “Door middel van carrier billing bieden wij onze klanten de mogelijkheid om met maximale snelheid en met maximaal gemak toegang te krijgen tot topkwaliteit content van wereldmerken. In een drukke markt is het van cruciaal belang om top-apps en abonnementssites te kunnen aanbieden, evenals een volstrekt probleemloze manier om hiervoor te betalen.»

“Topsport- en entertainment-pakketten worden een centraal onderdeel van onze verkoop. Met topwedstrijden die meer dan 4 miljoen kijkers kunnen aantrekken, is LiveFootball.tv bijzonder welkom om te kunnen inspelen op de Belgische voetbalkoorts en deze te monetisen. We kijken ernaar uit om samen met PM Connect verder te werken aan de openstelling van nog meer wereldmerken voor de bloeiende Belgische markt.»

Mobiele abonnementensites

De mobiele abonnementensites van PM Connect zijn al uitgerold in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika – met de recente Vodacom-deal als eerste stap in een grootschalige Afrikaanse expansie.
Chris Purdie, Group Commercial Director bij PM Connect, zegt:
“Naast contracten in opkomende markten is het versterken van onze aanwezigheid op de Europese markt cruciaal voor de groeistrategie van PM Connect. Onze overeenkomst met Proximus is een belangrijke stap om ons te vestigen in landen waar carrier-facturering al wijdverspreid is – door gebruik te maken van onze oplossingen om het bestaande publiek van wereldwijde merken te gelde te maken.»

“In zeer competitieve westerse markten is het zeer belangrijk dat we ons onderscheiden. Onze expertise op het vlak van sport-apps en abonnementssites – de motor achter de groei van zowel merken als telecom operators – is waar we een echt verschil kunnen maken.»
Met deze samenwerking met Proximus heeft PM Connect een zeer goed 2018 kunnen afsluiten. Het jaar stond verder in het teken van een hernieuwd contract met de Amerikaanse NBA. Ook werd PM Connect in 2018 opgenomen in de Sunday Times Hiscox Times Tech Track 100 – de lijst van 100 Britse technologiebedrijven met de snelst groeiende omzet. PM Connect verwerkt momenteel ongeveer twee miljoen betalingen per maand. Mede dankzij de samenwerking met Vodacom is het personeelsbestand van het bedrijf in 18 maanden tijd verdubbeld. De afgelopen drie jaar is de omzet van PM Connect met 59% toegenomen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This