Belgisch IT-bedrijf EASI investeert 2 miljoen euro in haar Cloud

23 januari 2019

EASI investeert dit jaar enorm in de capaciteit, performantie en veiligheid van haar cloudoplossing, Cloud2be. De opening van een nieuw datacenter, een nieuwe partner voor interdatacenterconnecties én een ISO 27001 certificaat voor de eigen cloud zetten meteen de toon. 

Opening derde datacenter

“Het datacenter van Engie Cofely in Gembloux is de perfecte aanvulling voor onze twee huidige centra in Machelen en Gent.” vertelt managing partner Thomas Van Eeckhout. “Onze klanten denken steeds vaker aan cloud-toepassingen in plaats van IT-infrastructuur ter plaatse. Op deze manier zijn we zowel in Brussel, Vlaanderen als Wallonië kortbij met een eigen datacenter vertegenwoordigd. Daarnaast laat een extra datacenter ook toe om ons aanbod van cloud services verder uit te bouwen en kunnen we klanten met sterke eisen rond Business Continuity and Back Up Recovery nog meer tegemoetkomen.”

Nog performanter

Om de netwerkinfrastructuur te verbeteren, gaat EASI ook een nieuw partnership aan met Arcadiz. Naast hogere internetsnelheid en hogere kwaliteit van de verbindingen zullen ze samen onder meer ook een upgrade realiseren naar een meer geavanceerde DDOS oplossing. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in nieuwe F5 load balancers, bijkomende backup services en zullen de back-end switches naar HPE Arista datacenter compartimenten verhuizen. 

Veiligheid boven alles

“Gegevens veiligstellen in de cloud is voor ons van kapitaal belang.” zegt managing partner Thomas Van Eeckhout. EASI koos Fortinet uit als partner voor hun firewall en ASaaS oplossingen en sinds december 2018 behaalde hun cloudoplossing, Cloud2be ook het ISO 27001 certificaat. “We hadden een hele hoop best practices in place, maar we wilden ons engagement naar de klanten toe tonen. Ik ben ervan overtuigd dat dit certificaat onze maturiteit aantoont en verdere groei zal toelaten.”

“Intussen werken we drie jaar samen met EASI. Het verzekeren van de veiligheid van onze data was een van de speerpunten bij de keuze van onze cloudpartner omdat we werken met gevoelige overheidsinformatie en strenge legale restricties. We beschouwen onze samenwerking als een partnerschap dat ons toelaat om verder te groeien.” zegt Joeri De Valck, Directeur Data Services van non-profit organisatie FEBIAC (Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewielerfederatie). 

Stijgende groei

De grote investeringen zijn nodig om de verwachte groei op te vangen. Naast technologie verwacht het bedrijf tegen het einde van 2019 ook nog eens 50 extra medewerkers aan te werven, waaronder verschillende system engineers. “Indien we alle profielen kunnen vinden, zou dit een groei van 25% betekenen voor ons bedrijf.” zegt Laurent Delime die verantwoordelijk is voor HR. 

OVER EASI 

EASI is een Belgisch IT-bedrijf dat al sinds 1999 state-of-the-art solutions biedt voor de mid-market. Zowel op het gebied van software en mobiele apps als van infrastructuur en cloud. EASI streeft naar korte implementatietrajecten en een hoge toegevoegde waarde voor zijn klanten. Met kantoren in Leuven, Gent, Nijvel, Luik, Luxemburg en Parijs kan het flexibele oplossingen aanbieden voor bedrijven die een partner willen die dicht bij hen staat.  

Peter Witsenburg

Peter Witsenburg

Information Security Implementation Lead Manager/Auditor & Data Protection Trainer in how to become GDPR compliant

Pin It on Pinterest

Share This