Atos lanceert BullSequana hybride supercomputer voor op AI gebaseerde HPC-simulaties

19 november 2018

Atos introduceert de BullSequana XH2000: haar meest efficiënte supercomputer. De BullSequana XH2000 is een hybride supercomputer en het antwoord op de groeiende behoefte aan High Performance Computing om werkgerelateerde processen te verwerken op locatie en in publieke en private cloud-omgevingen. Dit maakt het mogelijk voor organisaties om te profiteren van een maximale efficiency en uitstekende performance.

AI-augmented HPC-simulaties

De BullSequana XH2000 kan gelijktijdig geconvergeerde werkprocessen verwerken op basis van onder meer HPC-simulaties, kunstmatige intelligentie en deep learning. Dit maakt het mogelijk voor organisaties om de beperkingen van traditionele simulaties achter zich te laten en nieuwe applicaties te ontdekken, wat de weg vrij maakt voor versnelde transformaties en innovaties.

Doordat steeds meer werkprocessen zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie hebben bedrijven behoefte aan een steeds grotere rekenkracht. De BullSequana XH2000 biedt dit in een systeem dat de laatste CPU- en GPU-processor en accelerator-architecturen ondersteunt – waaronder Marvell ThunderX2 Arm, NVIDIA Volta V100, Intel Xeon-processors en de laatste AMD EPYC Rome – voor maximale rekenkracht, snelheid en nauwkeurigheid. Dit is de eerste supercomputer van Atos die AMD-processors ondersteunt. De BullSequana XH2000 biedt een keuze uit verschillende technologieën die met verschillende systemen verbonden kunnen worden, inclusief InfiniBand HDR en BXI (Bull eXascale Interconnect) en Fast Ethernet.

De BullSequana XH2000 is volledig schaalbaar. Haar open Sequana-architectuur maakt het volledig compatible met toekomstige computing blade and interconnect technologiën. Dit maakt het mogelijk systemen eenvoudig te upgraden. Het is geschikt voor toepassing in exascale computersystemen en in staat om tegen 2020 een exaflop (een triljoen operaties per seconde) te verwerken.

Ultra-energie-efficiënt

De BullSequana XH2000 verbruikt tien keer zo weinig energie dan bestaande systemen. De supercomputer is volledig watergekoeld met behulp van de door Atos gepatenteerde Direct Liquid Cooling-oplossing, die energieconsumptie minimaliseert door het gebruik van warm water tot 40°C. “Met deze introductie onderstreept Atos haar strategie gericht op het aanbieden van HPC-rekenkracht aan onderzoekscentra en organisaties die onderzoeksprojecten willen uitvoeren en hiermee hun innovatiekracht willen vergroten”, vertelt Pierre Barnabé, COO Big Data & Security van Atos.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This