COIN kiest IGEL voor alle uitwijklocaties in de Benelux

7 september 2018

Business continuity specialist COIN richt alle 1.200 werkplekken in haar uitwijklocaties in de Benelux in met IGEL-werkplekoplossingen. Daarmee verruilt COIN haar Dell-apparatuur voor IGEL desktopoplossingen.

COIN biedt uitwijkwerkplekken voor organisaties die geconfronteerd worden met brand, stroomstoringen of andere calamiteiten. Binnen twee uur kunnen medewerkers van een bank, ziekenhuis, call center of elke andere willekeurige organisatie weer een beroep doen op hun eigen vertrouwde digitale werkomgeving. Maar dan op een andere fysieke plek in één van de COIN uitwijklocaties.

IGEL UDC3

COIN heeft gekozen voor de IGEL UDC3-oplossing. Daarmee is de uitwijklocatiespecialist in staat de levensduur van bestaande hardware met een aantal jaren te verlengen. Dell apparatuur wordt omgezet naar een op Linux-gebaseerde Thin Client omgeving die automatisch onderdeel is van de IGEL Universal Management Suite (UMS). Zo kan COIN alle werkplekken op een gestandaardiseerde manier centraal beheren.

“Voor onze klanten is het van groot belang dat zij in een hele korte tijd weer volledig up & running zijn met toegang tot hun eigen bedrijfsinformatie, applicaties en andere digitale oplossingen die nodig zijn om het werk voort te zetten als je tijdelijk niet meer terecht kunt op het eigen kantoor. Wij richten voor elke klant een veilige werkplekomgeving in die voldoet aan minimaal vergelijkbare standaarden van de uitwijkende organisatie,” vertelt Jeroen van Iperen, directeur van COIN.

Beheerfunctionaliteit

“IGEL heeft ons aangetoond dat ze meer beheerfunctionaliteit bieden dan anderen. Met de IGEL software zijn we in staat bijvoorbeeld sneller beeld en geluid op te bouwen. Bovendien biedt IGEL voortdurend gratis updates en upgrades van firmware. Daarmee verlengen we de levensduur van onze werkplekoplossingen aanzienlijk, zonder dat er sprake is van achterhaalde technologie,” vervolgt Jeroen van Iperen.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This