Finse DevOps en UX DesignOps specialist opent Benelux-kantoor

1 september 2018

Het Finse softwarebedrijf Eficode opent een Benelux-kantoor in Amsterdam. Het bedrijf is in 2005 opgericht in Helsinki en is inmiddels met vijf vestigingen en een 500-tal werknemers actief in Scandinavië en op andere plaatsen in de wereld. Op 26 september vindt de officiële opening plaats met een bijeenkomst in de Johan Cruijff Arena. Jari Litmanen, voormalige Finse stervoetballer van Ajax, zal de aftrap voor zijn rekening nemen.

De expertise van Eficode ligt op het vlak van DevOps en UX DesignOps in samenhang met cloud toepassingen, Big Data applicaties en systemen met kunstmatige intelligentie.

DevOps (Development and Operations) is het maken van software en gelijktijdig testen in de conceptuele fase, zodat daarna via een iteratief proces aan de hand van functionele prioriteit direct de operationele oplevering plaatsvindt. Kenmerkend voor de DevOps aanpak van Eficode zijn:

  • iteratieve design en afstemming van User Digital Experience, vanaf het begin van het project tot en met het in productienemen van een applicatie;
  • ’state-of-the art’ automatisering niet alleen door gebruik van de DevOps basisprincipes, maar ook vanwege het veelvuldig inzetten van andere componenten (digital user experience design & productie UX-opvolging);
  • voortdurende versie controle, foutherstel en correlatie;
  • unit & systeem testing automation;
  • OTAP automation (ontwikkeling, test, acceptatie en productie), die slechts minuten in beslag neemt;
  • toepassen van AI binnen DevOps;
  • Big Data en AI & Machine Learning voor ’Advanced analytics’.

Inzicht

Met UX DesignOps worden applicaties ontworpen op basis van inzicht in de user experience (UX), oftewel de gebruikers ervaring ten aanzien van een bepaalde toepassing zoals: kwaliteit vormgeving; mate van interactie; snelheid van response. Applicatie zijn dan niet alleen sneller te ontwikkelen, maar ook beduidend goedkoper omdat men niet voortdurend terug naar de tekentafel moet.

Door vanaf het ontwerp de gebruikerservaring en de waarde van een applicatie (de toegevoegde waarde van IT-voorzieningen voor bepaalde bedrijfsprocessen) voorop te stellen en alle voordelen van de digitale transformatie te benutten (o.a. cloud; kunstmatige intelligentie; Big Data, IoT, open source technologie) zijn snel toepassingen te realiseren voor beduidend minder geld die snel rendement opleveren (quick wins).

Alibaba

Naast onder andere Alibaba, Amazon en Atlassian is ook Vertica een belangrijke technologiepartner van Eficode. Vertica is de database ’engine’ voor Big Data, waarmee Eficode talloze projecten op het gebied van business intelligence (BI), kunstmatige intelligentie (machine learning) en massale real time dataverwerking heeft gerealiseerd. In de Benelux is o.a. Philips Healthcare gebruiker van Vertica. De database beheert zo’n 60 terabyte aan gestructureerde data, die worden gegenereerd bij het monitoren van de operationele MRI-scanners van het concern.

De Benelux-vestiging van Eficode staat onder leiding van André Sibov, die in diverse technische en commerciële functies zijn sporen heeft verdiend bij o.a. HP Enterprise en Innovaprime.  Nordkapp, een partneronderneming van Eficode, is al wat langer actief bij ING Beleggingen in Amsterdam met ’design’ diensten. Die worden verder in samenwerking met Eficode uitgebreid.

Richtlijnen en methodieken

In veel organisaties gelden nog steeds de richtlijnen en methodieken voor het ontwikkelen van informatiesystemen vanuit de periode voor de digitale transformatie. Ondanks een toenemende acceptatie van het DevOps concept, komen de voordelen daarvan niet uit de verf vanwege handhaving van de bestaande richtlijnen. Het management van een organisatie zal actief moeten streven naar vernieuwing van het beleid voor systeemontwikkeling en zich tevens moeten inzetten voor vernieuwing en innovatie binnen DevOps met de nadruk op de inzet van UX DesignOps specialisten.

Eficode is betrokken bij meer dan 100 DevOps projecten per jaar bij bedrijven in uiteenlopende sectoren en vertrouwt daarbij op meer dan 10 jaar ervaring met DevOps. Dankzij die expertise zijn tastbare voordelen gerealiseerd. DNA, een bedrijf in de telecommunicatiesector, bevestigd tientallen miljoenen te hebben bespaard. Met de steun van Eficode ontwikkelt het bedrijf applicaties op basis van DevOps en zet daarmee zijn producten en diensten sneller in de markt.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This