Atos lanceert op satellietdata gebaseerde aardobservatieplatform

20 juni 2018

Mundi – het nieuwe Aardobservatie Web Services Platform van Atos – is live. Dit eerste op satellietdata gebaseerde platform is één van de vijf platforms van DIAS (Copernicus Data & Information Access Services).

De officiële lancering vond plaats tijdens de conferentie ‘Baveno+20 – From GMES to Copernicus and Beyond’ in Baveno, Italië ter gelegenheid van het 20-jarige jubileum van het Copernicus-programma, ’s werelds grootste aarde-observatieprogramma.

Vrije toegang tot data

Mundi biedt verschillende partijen – van grote industriële spelers en nationale ruimteagentschappen tot MKB-bedrijven en startups – ongelimiteerde, vrije en volledige toegang tot real-time geografische satellietdata van Copernicus. Dit stelt hen in staat om deze data met hun eigen gegevens en tools te combineren en nieuwe innovatieve producten en services te ontwikkelen die real time informatie van satellieten met elkaar integreren. Het biedt ook toegang tot geavanceerde processing-tools en een robuuste infrastructuur, waardoor bedrijven beschikken over een eenduidig op de cloud gebaseerd platform om deze nieuwe diensten sneller in de markt te zetten.

Nieuwe diensten

Het platform kan in uiteenlopende sectoren en markten worden ingezet, zoals in de maakindustrie, de verzekeringsmarkt, nutsbedrijven, de agrarische sector, bosbouw, stedelijke dienstverlening en de noodhulpverlening. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven om nieuwe diensten te ontwikkelen die een aantoonbare toegevoegde waarde voor de samenleving hebben. Dit kan variëren van diensten die tot een betere en snellere besluitvorming leiden, het doen van accurate voorspellingen faciliteren, tot services die een beter begrip van het functioneren van de planeet en ecosystemen mogelijk maken.

Pin It on Pinterest

Share This