Progress stelt ontwikkelaars in staat om snel chatbots toe te voegen aan apps met UI-tools voor Telerik en Kendo UI

14 mei 2018

Progress heeft conversationele UI-componenten voor Telerik en Kendo UI aangekondigd. Het betreft het eerste pakket binnen de industrie met gebruikersinterface (UI) componenten die speciaal gebouwd zijn voor chatbots. De componenten, aangeboden als onderdeel van de populaire Progress Telerik and Progress Kendo UI developer tooling, stellen ontwikkelaars in staat om verbeterde natuurlijke conversatie ervaringen te creëren tussen platformen en apparaten, op elk chatbot framework, waaronder Microsoft Azure Bot Service, Facebook Wit.ai, Google DialogFlow en Amazon Lex.

Chatbots zijn een cruciale component in het reduceren van de kosten voor interacties met klanten op elk gewenst moment. Het bouwen van een chatbot is echter tijdrovend, en het leveren van een chatbot die een effectieve natuurlijke interactie met de klant biedt is een uitdaging. Organisaties zijn op zoek naar een betere manier om kwalitatief goede chatbots mogelijk te maken in hun apps. De conversationele UI-componenten voor Telerik en Kendo UI zijn een set UI-besturingen die .NET en JavaScript-ontwikkelaars in staat stellen om moderne chatbot apps te maken op een framework van hun keuze. Daarnaast zijn ze in staat de natuurlijke flow van chat-gebaseerde gesprekken te verbeteren met behulp van visuele elementen.

De conversationele UI-functionaliteit is beschikbaar in meer dan 12 Telerik en Kendo UI toolsets. Zoals standaard voor alle IBI-instrumenten van Progress, zijn de componenten eenvoudig te implementeren met behulp van bestaande ontwikkelingsvaardigheden en met de technologieën waaraan ontwikkelaars de voorkeur geven. Via de conversatie-UI-componenten kunnen ontwikkelaars belangrijke UI-ontwerpkenmerken implementeren, zoals kalenders en datumselecties, waarmee de ontwikkelaar de richting van het gesprek beter kan sturen.

“Microsoft biedt elke ontwikkelaar de tools om een AI-ontwikkelaar te worden, en we werken samen met bedrijven als Progress om de gemeenschap te voorzien van diensten en componenten die helpen om dit te realiseren”, aldus Beth Massi, Senior Product Marketing Manager .NET Platform bij Microsoft Corp. “Hulpmiddelen zoals conversationele UI helpen onze .NET-gemeenschap om visueel aantrekkelijke, gebruiksvriendelijkere chatbots te bouwen die de algehele klantervaring zullen verbeteren en de acceptatie en het gebruik van AI-technologie zullen verhogen”.

De nieuwe conversatie UI-mogelijkheden omvatten:

  • Framework-Agnostic: compatibel  met alle belangrijke chatbot frameworks, waaronder Microsoft Azure Bot Service, Facebook Wit.ai, Google DialogFlow en Amazon Lex.
  • Consistente design-ervaring: hiermee kunnen ontwikkelaars chatbots dezelfde look en feel geven als alle ander web-, desktop-, of mobiele toepassingen waarbij gebruik gemaakt wordt van componenten die sterk aanpasbaar zijn.
  • Natural Conversation Flow: een visueel aantrekkelijke ervaring die de natuurlijke gespreksflow tussen chatbots en gebruikers mogelijk maakt en verbetert.
  • Eenvoudige implementatie: gebruik bestaande .NET- en/of JavaScript-vaardigheden om de componenten eenvoudig te implementeren in elke web-, desktop-, of mobiele chatbottoepassing.

“Wij zijn expert in het leveren van de beste technologie voor het bouwen en implementeren van de applicaties van morgen. De release van de conversatie UI-componenten voor Telerik en Kendo UI is een voorbeeld van die toewijding aan innovatie”, aldus Faris Sweis, Senior Vice President & General Manager Developer Tooling bij Progress. “Wij zijn de eersten die een pakket componenten op de markt brengen dat de mogelijkheden van populaire chatbot frames verbetert. We werken samen met bedrijven als Microsoft, Amazon en Google om tools voor ontwikkelaars te maken die hen succesvol maken in de steeds verder ontwikkelende technologische wereld.”

Voor ontwikkelaars die hun eigen chat-ervaringen willen bouwen op de frameworks van Microsoft, Facebook, Google of Amazon, maken de nieuw aangekondigde conversationele UI-componenten van Progress voor Telerik en Kendo UI het eenvoudig om een boeiende chat-ervaring te ontwikkelen. Voor organisaties die op zoek zijn naar een out-of-the-box chatbot-oplossing voor transactionele klantenservice toepassingen, biedt Progress NativeChat, een AI-gebaseerde chatbot oplossing die in weken getraind en ingezet kan worden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This