Panasonic introduceert Toughpad FZ-G1 met geïntegreerde mobiele Point-of-Sale-oplossing

9 mei 2018

Panasonic heeft vorige week tijdens de Retail Business Technology Expo in het Olympia-congrescentrum in Londen een geïntegreerde mobiele Point-of-Sale-oplossing aangekondigd voor de populaire rugged tablet Toughpad FZ-G1. De speciaal voor mobiele betalingen ontwikkelde apparaathouder past perfect om de Panasonic Toughpad FZ-G1, zodat de tablet gemakkelijk kan worden gebruikt in combinatie met een mobiele betaalterminal zoals de veelgebruikte Ingenico iSMP4.

De geïntegreerde houder voor de betaalterminal maakt van de Panasonic FZ-G1 de ideale oplossing voor mobiele Point-of-Sale (mPOS) in winkels en in de horeca. De tablet kan worden ingezet als extra kassa om rijen weg te werken, bestellingen op te nemen aan tafel, mensen bij hun aankoop te helpen, maar ook bij aankopen tijdens een vlucht of transacties op andere plaatsen dan een winkel.

De apparaathouder voor de Toughpad FZ-G1 is de eerste in een reeks voor mobiele betalingen voor rugged tablets en draagbare apparaten van Panasonic. De houder is zo ontworpen dat er gemakkelijk een Ingenico iSMP4- of Verifone e355-betaalapparaat op kan worden bevestigd. Andere betaalapparaten kunnen op aanvraag worden geïntegreerd.

Naadloze integratie

Het Ingenico-betaalapparaat past naadloos op de behuizing en wordt via USB aangesloten op de tablet om te worden opgeladen. Gegevensoverdracht is mogelijk via USB of Bluetooth. Het apparaat van Verifone kan alleen via Bluetooth worden verbonden en moet afzonderlijk worden opgeladen.

De behuizing is zo ontworpen dat het batterijvak van de tablet goed bereikbaar is, zodat medewerkers batterijen snel en efficiënt kunnen verwisselen zonder dat het apparaat uitgezet hoeft te worden. De casing heeft ook een geïntegreerde stylushouder, ergonomische handgrepen en een bevestigingsmechanisme voor schouderbandjes voor extra gebruiksgemak. De camera’s aan de voor- en achterzijde van de tablet worden niet geblokkeerd en de oplossing kan worden gebruikt met een Kensington-slot voor extra beveiliging wanneer de tablet niet in gebruik is.

Jan Kaempfer, General Manager of Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions: “Deze speciaal voor betaalapparaten ontwikkelde houders creëren een draagbare, lichtgewicht en onafhankelijke mobiele Point-of-Sale-oplossing voor bedrijven door het robuuste en ergonomische ontwerp van de populairste rugged tablet van Panasonic te combineren met mobiele betaalterminals van de beste providers ter wereld. Het is een eenvoudig en kosteneffectief hulpmiddel voor retail- en horecabedrijven met mobiele verkoopmedewerkers, die werken in zware of dynamische omgevingen.”

Olivier Steinfels, Retail Marketing Product Manager bij Ingenico: “De retail en de horeca begrijpen dat een geweldige klantervaring cruciaal is als een bedrijf klanten wil vasthouden en de omzet wil verhogen. Met deze innovatieve mobiele Point-of-Sale (mPOS)-oplossing combineren we het beste van de rugged tablets en mobiele betaalterminals op de markt zodat bedrijven een aantrekkelijke en in hoge mate gepersonaliseerde winkelervaring kunnen bieden.”

Ontworpen voor mobiele medewerkers

De Toughpad FZ-G1-tablet van Panasonic is een Windows 10 Pro-apparaat met een 6e generatie Intel Core i5-6300u vPro CPU-processor voor topprestaties. De batterij van de Toughpad FZ-G1-tablet van Panasonic gaat wel 14 uur mee en de batterijen kunnen worden verwisseld terwijl het apparaat aan is, waardoor de tablet lang kan worden gebruikt. Het uitgebreide ecosysteem van accessoires en randapparatuur zorgt ervoor dat het apparaat in elke omgeving gebruikt kan worden. Net als de rest van het assortiment fully rugged apparaten van Panasonic is deze tablet zo ontworpen en getest dat hij extreme omstandigheden aankan, wat blijkt uit de MIL-STD 810G- en IP65-certificeringen. Behalve met mobiele betaaloplossingen kan de tablet dankzij zijn flexibele configuratie-opties ook worden uitgerust met een 2D-barcodelezer, GPS, micro SD, een 2e USB 2.0, bedrade LAN of een smart card-lezer.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This