Zoho Corporation vestigt nieuw hoofdkantoor in Nederland om suite met zakelijke cloud-apps uit te breiden naar Europa

24 april 2018

Zoho Corporation opent zijn eerste Europese verkoop- en marketing kantoor in Utrecht. Om maximaal van de marktpotentie te kunnen profiteren, lanceert Zoho een nieuw Europees initiatief voor zakelijke ontwikkeling, dat onder andere bestaat uit het uitbreiden van het lokale partnernetwerk, het coördineren van taalspecifieke kennisevents voor gebruikers, en het versterken van de banden met de zakelijke community in de Europese regio.

“We zien Europa als belangrijke markt met enorm veel potentie – in het bijzonder voor Zoho One, onze alles-in-eenbundel met meer dan veertig zakelijke apps”, zegt Sridhar Vembu, CEO van Zoho Corporation. “Bedrijven in de Europese regio beginnen de potentie van de cloud in te zien en wij helpen ze graag op weg. We gaan voor de lange termijn.”

Sridhar Iyengar, Head of European Business bij Zoho Corporation: “Deze uitbreiding naar Europa helpt ons om nauwer samen te werken met lokale partners en om klanten beter te begeleiden in hun overstap naar de cloud. Nederland was voor ons een voor de hand liggende keuze vanwege de vriendelijke wijze van zakendoen en de gunstige ligging in Europa.”

Met het nieuwe kantoor in Utrecht, eigen datacenters in Ierland en Nederland, de GDPR-compliant manier van dataverwerking, een groot netwerk van regionale partners en gelokaliseerde producten in vijftien Europese talen is Zoho toegewijd om Europese gebruikers volledige ondersteuning te bieden.

Datasecurity en GDPR

Zoho is toegewijd aan het beschermen van dataprivacy. Het bedrijf heeft twee datacenters in Europa: één in Nederland en één in Ierland. Zoho verwerkt alle klantdata conform de regels van de GDPR.

“Dataprivacy staat al vanaf dag één centraal in ons bedrijf”, zegt Iyengar. “We hebben nog nooit geld verdiend aan de gegevens van onze klanten en dat zal ook nooit gebeuren. We zijn blij met de extra beveiliging die de GDPR Europeanen biedt, en we houden ons dan ook aan de wettelijke regels en voorschriften.”

Private onderneming en winstgevend

De filosofie van Zoho Corporation is altijd geweest om op organische wijze via klantwerving te groeien. Het bedrijf is sinds zijn oprichting in 1996 winstgevend en heeft nooit gebruikgemaakt van extern kapitaal. Door deze financiële onafhankelijkheid is Zoho in staat langetermijndoelen na te streven.

“Het op een start-up lijkende ontwikkelmodel heeft ons geholpen om te investeren in technologische experimenten met een langetermijnvisie. We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren en technologieën die het leven van onze klanten kunnen verrijken met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding”, zegt Iyengar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This