Ruckus introduceert betere cloud WiFi voor scholen, winkels en mkb

18 april 2018

Ruckus Networks lanceert Ruckus Cloud WiFi voor de Europese markt. Dit is een cloud managed WiFi-oplossing die netwerkbeheerders de mogelijkheid biedt een onbeperkt aantal locaties via één web- of mobiele app-dashboard te beheren. Ruckus Cloud WiFi is specifiek ontwikkeld voor de flexibele IT-teams van onderwijsinstellingen, winkelorganisaties en mkb-ondernemingen, zodat die minder tijd kwijt zijn aan het beheer van een netwerk verspreid over verschillende locaties, terwijl ze hun studenten, gasten en klanten toch een eersteklas verbinding kunnen garanderen. Met Ruckus Cloud WiFi hebben organisaties lagere totale kosten voor bezit en beheer (total cost of ownership) vergeleken met alternatieven. Dat is vooral te danken aan cloud efficiency in combinatie met de kwaliteit en capaciteit van de access points (AP’s) die meer gebruikers in grotere gebieden kunnen bedienen.

Het aantal verbonden apparaten blijft groeien en de activiteiten van organisaties worden steeds digitaler. Daardoor hebben organisaties ook steeds meer behoefte aan een hoogwaardige, betrouwbare WiFi-verbinding die eenvoudig kan worden beheerd en moeiteloos kan worden geschaald. Daarmee zijn bijvoorbeeld retail organisaties als restaurantketens erg geholpen die zowel met verbonden gasten willen kunnen communiceren als draadloze apparaten bij de verkooppunten willen kunnen aansturen, zonder de goede WiFi-verbinding die klanten verwachten aan te tasten.

Onderwijsorganisaties zijn tegenwoordig op zoek naar manieren om de lesstof en toetsen online beschikbaar te maken voor de honderden en soms duizenden studenten verspreid over de schoolcampus. Tegelijk hebben zij vaak niet de IT-middelen en -mensen om studenten en faculteiten in een complexe omgeving goed te ondersteunen. “Wij zochten niet alleen naar een makkelijke en betrouwbare manier om digitale leermiddelen aan te reiken aan onze 600 studenten, maar we hadden ook een oplossing nodig om onze ambities voor ons Future Classroom project te ondersteunen”, zegt Gerd Theunis, administratief directeur van WICO Sint-Hubertus School in Neerpelt, België. “In Ruckus hebben we een geweldige partner gevonden om een feilloos WiFi-netwerk in te zetten.”

“We maken nu voor mkb-ondernemingen een schat aan mogelijkheden beschikbaar om zakelijke activiteiten op een hoger niveau te brengen en de interactie en band met de klant te versterken. Tegelijkertijd geven we scholen de instrumenten om alle activiteiten rondom digitaal leren eenvoudiger aan te bieden en te beheren”, zegt Steve Johnson, directeur EMEA sales bij Ruckus Networks. “Met dezelfde technologie op enterpriseniveau die in al onze installaties gebruikt wordt, geven we klanten nu de gecombineerde voordelen van eenvoud en prestaties, die er voorheen gewoonweg nog niet waren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This