EcoRacks opent eerste Immersed Computing Datacenter ter wereld

17 april 2018

Op 20 april a.s. opent EcoRacks in Eindhoven het Datacenter van de Toekomst. Het betreft het eerste groene datacenter met een dedicated datacenter ruimte op basis van Immersed Computing. Deze technologie is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Asperitas.

Geïnteresseerden zijn op 20 april welkom vanaf 15.00 uur, waarna Willem Jan Withagen technisch directeur van EcoRacks en Rolf Brink CEO van Asperitas om 15.15 uur een korte toelichting geven op de diverse technologische en energiebesparende aspecten van het eerste Immersed Computing Datacenter in Nederland, waarvoor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een Topsector Energiesubsidie (een zogenaamde Demonstratie Energie Innovatie (DEI) subsidie) beschikbaar heeft gesteld.

Na de toelichting volgt een tour door wat ook wel een ‘datacenter in een box’ wordt genoemd, waarna het mogelijk is om te netwerken onder het genot van een drankje en een hapje van de barbecue.

U bent op 20 april van harte welkom bij dit evenement na voorafgaande aanmelding via een mailtje aan lizette@ecoracks.nl.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This