Verizon en Colt verzorgen demo van tweerichtings-intercarrier SDN orchestration

23 maart 2018

Colt en Verizon hebben een succesvolle demonstratie gegeven van tweerichtings-orchestration van een intracarrier Software Defined Network (SDN). Tijdens een evenement in Londen slaagden de bedrijven erin om de bandbreedte van elkaars productienetwerk in bijna real time te wijzigen. Daarmee is voor de eerste keer de mogelijkheid van tweerichtings-orchestration van productienetwerken van carriers aangetoond. Dit is een belangrijke stap op weg naar real-time automatisering tussen carriers.

Steeds meer bedrijven zien een geavanceerde SDN-netwerkinfrastructuur als een onmisbaar hulpmiddel om netwerkverkeer effectiever te beheren en de zakelijke flexibiliteit zodanig te verbeteren, dat de digitale transformatie bijdraagt aan de realisering van hun strategische doelstellingen.

Peter Konings, hoofd Product Development EMEA bij Verizon: “Op het gebied van zakelijke netwerken is een revolutie gaande. Moderne bedrijven hebben behoefte aan intelligente, dynamische netwerken die automatisch reageren op veranderende zakelijke behoeften. Tot op de dag van vandaag was niemand in staat om flexibele aanpassingen tussen carriers te realiseren. De demonstratie vertegenwoordigde een wereldprimeur: dit was de eerste keer dat iemand erin slaagde om de netwerkcapaciteit op flexibele wijze in twee richtingen aan te passen, over de netwerkgrenzen heen. Dit zal de regels van het spel veranderen voor bedrijfsnetwerken.”

Mirko Voltolini, hoofd Network On Demand bij Colt: “Deze proof of concept wijst op de kracht van software defined networking en laat zien hoe deze technologie operators en klanten grip op hun netwerken en diensten biedt. In het verleden maakten gesloten systemen het bijzonder moeilijk om voor interoperabiliteit tussen service providers te zorgen. Deze demonstratie bewijst de effectiviteit van de strategie van Colt om de digitale transformatie van klanten te ondersteunen met on demand flexibiliteit. Providers die een beroep doen op SDN zijn beter in staat om samen te werken en te innoveren. En hun klanten zullen daar de vruchten van plukken.”

Verizon en Colt werken met MEF samen om de ontwikkeling van branchestandaarden te bevorderen, met een speciale focus op zakelijke intercarrier- en operationele LSO (Lifecycle Service Orchestration)-API’s. Dit zal bijdragen aan een snellere introductie van dit soort flexibele mogelijkheden binnen netwerken van diverse partners. Daniel Bar-Lev, directeur Office of the CTO bij MEF: “Proof of concepts van orchestration tussen providers vormen een cruciale stap op weg naar flexibele, gegarandeerde en georchestreerde connectiviteitsdiensten waarbij meerdere operators betrokken zijn. We zijn verheugd dat de demonstratie de service provider-branche op weg helpt naar de realisatie van dit doel.”

Kom meer te weten over de manier waarop Verizons ecosysteem van on demand Virtual Network Services en SDN-oplossingen bijdraagt aan een snellere overstap naar de cloud en digitale transformatie, IT minder complex maakt en de kosten terugdringt: http://www.verizonenterprise.com/products/networking/sdn-nfv/.

Meer informatie over het Colt On Demand-dienstenaanbod, dat ondersteund worden door het Colt IQ Network met hoge bandbreedte, is beschikbaar op https://www.colt.net/product/on-demand-services/.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This