Cloudian neemt Infinity Storage over

16 maart 2018

Cloudian heeft Infinity Storage overgenomen, een in Milaan gevestigde leverancier van software-defined file storage-oplossingen. De technologie van Infinity stelt Cloudian in staat om klanten geïntegreerde oplossingen voor file en object storage aan te bieden die al hun ongestructureerde data verenigen binnen een onbeperkt schaalbare storage pool. Dit resulteert in vereenvoudigd opslagbeheer en tot ruim 70% lagere totale eigendomskosten ten opzichte van traditionele NAS-systemen met meerdere storage silo’s. 

De overname is een logisch voortzetting van de bestaande relatie tussen Infinity Storage en Cloudian. De bedrijven werkten samen aan de ontwikkeling van de Cloudian HyperFile NAS-controller, die gebruikt wordt voor het aanbieden van file services van grootzakelijke kwaliteit vanuit Cloudian HyperStore. Deze biedt alle NAS-functionaliteit die nodig is voor enterprise gebruik, zoals SMB(CIFS)-/NFS-ondersteuning, snapshots, WORM, non-disruptive fail-over, scale-out performance, POSIX-compliance en integratie met Active Directory.

Infinity Storage staat bekend als innovator in enterprise technologie voor file-systemen. Caterina Falchi, de oprichter van het bedrijf, is de uitvinder van het file system write-once-read-many (WORM), dat voorziet in jukebox file management en transparante toegang biedt tot data binnen een beveiligde omgeving. WORM werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het waarborgen van de data-integriteit voor compliance-doeleinden. Meer recentelijk vervulde het file system een cruciale rol bij het beschermen van tegen datacorruptie door malware en ransomware. Falchi treedt toe tot de organisatie van Cloudian als vice president File Technologies.

“De software van Infinity Storage helpt enterprise klanten al ruim tien jaar met het vereenvoudigen van het bestandsbeheer. Hiertoe biedt het functies van grootzakelijke kwaliteit die een vertrouwde gebruikservaring naar geavanceerde storage-platforms brengen”, zegt Caterina Falchi, vice president File Technologies bij Cloudian. “Toen we met Cloudian samenwerkten aan de ontwikkeling van HyperFile merkten we direct dat onze bedrijfscultuur en technologie perfect op elkaar aansloten. Het is voor ons een groot genoegen om toe te treden tot het team van Cloudian.”

De combinatie van HyperFile met de onbeperkte schaalbaarheid van de enterprise storage-oplossing Cloudian HyperStore, biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden voor beheer op locatie van de stortvloed aan ongestructureerde data, die jaarlijks met ruim 50% toeneemt. Scale-out platforms zoals die van Cloudian groeien daarmee uit tot een onmisbaar onderdeel van het IT-landschap. Gartner voorspelt in dit verband het volgende: “In 2021 zal meer dan 80% van alle bedrijfsgegevens worden opgeslagen in scale-out storage-systemen in enterprise datacenters op locatie of in de cloud, een stijging van 30% ten opzichte van dit jaar.”*

“Deze overname helpt Cloudian met het bespoedigen van de ontwikkeling van zelfbeschermende en eenvoudig schaalbare bestandssystemen die de IT-workloads reduceren. Deze systemen zijn volgens analisten van cruciaal belang voor geavanceerd storage beheer”, zegt Michael Tso, de CEO van Cloudian. “Infinity beschikt over diepgaande technologische expertise en onze bedrijfsculturen sluiten perfect bij elkaar aan. We staan voor compromisloze toewijding aan de klant, aan het team en aan technische uitmuntendheid. We zien ernaar uit om samen verder te groeien.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This