Nutanix neemt app discovery startup Netsil over

14 maart 2018

Nutanix neemt Netsil over, een startup die applicatie discovery en operations management technologie levert voor gedistribueerde cloud omgevingen. Netsil helpt DevOps teams het gebruik van microservices in gedistribueerde cloudomgevingen in kaart te brengen en te beheren. Nutanix wil de technologie van Netsil integreren in het Nutanix Enterprise Cloud Operating System om klanten meer inzicht en beheer te geven over iedere laag, van de infrastructuur tot applicaties en de hybride cloud.

Containers en microservices worden in toenemende mate ingezet, waardoor DevOps teams inzicht nodig in de interacties hiertussen, hen moeten beveiligen, prestatiebottlenecks moeten opsporen en problemen moeten troubleshooten. Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid data die applicaties genereren steeds verder toe. Doordat applicaties in veel gevallen uit honderden of zelfs duizenden microservices, is het in real-time inzicht verkrijgen in deze data een uitdaging.

Inzicht in microservices en afhankelijkheden

Netsil levert technologie die bedrijven dit inzicht in applicaties levert. De technologie maakt gebruik van algoritmes om organisaties inzicht te geven in alle microservices waaruit een applicatie bestaat en hun onderlinge afhankelijkheden. Dit zonder dat wijzigingen aan de code hoeven te worden aangebracht.

Nutanix wil de technologie van Netsil integreren in zijn Nutanix Enterprise Cloud Operating System om klanten meer inzicht in en beheermogelijkheden op iedere laag te geven, variërend van infrastructuur tot applicaties en de hybride cloud. De technologie stelt gebruikers in staat hun applicaties voor zowel uptime als betrouwbaarheid te monitoren, prestatieproblemen zowel te troubleshooten als op te lossen en applicaties te beveiligen tegen zowel malware als malafide actoren.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This