Juniper Networks vereenvoudigt gedistribueerde mobiele cloud-oplossingen met Affirmed Networks en Netronome

28 februari 2018

Juniper Networks breidt zijn samenwerking met Affirmed Networks en Netronome uit. Het doel van de samenwerking is om mobiele providers een eenvoudig te beheren, goed presterende, gedistribueerde mobiele cloud-oplossing voor snelle implementatie van IoT- en 5G-services te bieden.

Mobiele providers willen de control plane en user plane binnen hun netwerken van elkaar loskoppelen met de inzet van Affirmed Networks’ 5G virtualized Evolved Packet Core (vEPC). Dit product levert control plane en user plane-scheiding (CUPS) voor sterk gedistribueerde mobiele clouds, die flexibiliteit, schaal, prestaties en low latency bieden op IoT- en 5G-niveau. Gedistribueerde clouds bieden netwerkbeheerders verschillende voordelen op het gebied van kostenbesparingen, flexibiliteit en een betere servicebeleving. Tegelijkertijd voegen ze operationele complexiteit toe, omdat de rekenclusters en datacenters zo wijd verspreid zijn. Juniper’s recent ge-updatete Contrail Provider Cloud biedt een eenvoudige softwaregedefinieerde en intent-driven oplossing voor service providers om gedistribueerde,  gevirtualiseerde omgevingen efficient en flexibel te beheren. De Agilio SmartNIC’s van Netronome tenslotte, verhogen de prestaties van de servergebaseerde virtuele netwerkfuncties.

Met deze gezamenlijke oplossing kunnen mobiele providers de levering van nieuwe low-latency-services en -toepassingen veel dichter bij de eindgebruikers automatiseren, wat de dienstverlening aanzienlijk vereenvoudigt. Denk hierbij aan diensten als zelfrijdende auto’s, slimme steden of industriële IoT. Bovendien biedt de gedistribueerde vEPC-architectuur ongeëvenaarde prestaties, die een doorvoer van meer dan 150 Gpbs op één Xeon-server ondersteunen. De gecombineerde oplossing biedt daarnaast ongekende flexibiliteit om user plane nodes dichter bij het  radio access network te implementeren, terwijl de control plane wordt gecentraliseerd voor schaalvoordelen. Deze gezamenlijke oplossing is erop gericht de prestaties drastisch te verbeteren en de latency terug te dringen, terwijl de flexibiliteit bij het leveren van services wordt vereenvoudigd.

Pin It on Pinterest

Share This