Nieuwe orkestratieoplossing vereenvoudigt uitvoeren, testen en documenteren van disaster recovery-plannen 

27 februari 2018

Veeam Software introduceert de Veeam Availability Orchestrator, de nieuwste toevoeging aan het Veeam Availability Platform. Deze oplossing stelt organisaties in staat businesscontinuïteit (BC) en disaster recovery compliance (DR) te garanderen. De meeste BC/DR-storingen zijn toe te wijzen aan verouderde, niet-geteste plannen. Door snelle veranderingen aan zowel de business- als de technologiekant is het essentieel dat bedrijven hun DR-plannen continu updaten. Iets wat nu slechts veertien procent van de organisaties doet, blijkt uit onderzoek van Forrester. De Veeam Availability Orchestrator lost dit probleem op met een DR-orkestratieoplossing die minder tijd, kosten en moeite vereist dan normaal gesproken bij het voorbereiden op, en herstellen van een calamiteit.

VeeamHoewel veel organisaties al wel een DR-plan hebben, is de uitvoering daarvan vaak ingewikkeld, omslachtig en tijdrovend. Kostbare, foutgevoelige, handmatige processen zijn gebruikelijk, maar zijn niet geschikt voor toepassing op grote schaal. Daardoor kunnen DR-plannen makkelijk verouderd raken, wat risico’s vormt voor de beschikbaarheid van data en applicaties enerzijds, en naleving van wet- en regelgeving anderzijds. De Veeam Availability Orchestrator biedt de oplossing: een orkestratie-engine met mogelijkheden voor plannen, geautomatiseerde documentatie en testen. Zo zijn bedrijven voorbereid en compliant. De oplossing biedt ook volledige ondersteuning voor Veeam-replica’s.

De nieuwe Veeam Availability Orchestrator is ontwikkeld met enterprise-class beschikbaarheid als uitgangspunt. De oplossing biedt een DR-orkestratie-engine voor Veeam Backup & Replication-replica’s. Het grondig orkestreren, creëren, documenteren, testen en uitvoeren van DR-plannen – klaar voor ondertekening door C-level-managers en aandeelhouders – helpt organisaties tijd, kosten en moeite te besparen, die normaal gesproken bij een succesvolle DR-strategie komen kijken. Een aantal voorbeelden:

  • tegemoetkomen aan compliance-eisen met template-based documentatie, wat het eenvoudig maakt om DR-plannen te ontwikkelen en te updaten naarmate de virtuele omgeving verandert;
  • herstel op elk moment mogelijk maken dankzij geautomatiseerd, gepland en on-demand testen en paraatheidschecks zonder impact op de productieomgeving;
  • continuïteit van IT-service garanderen dankzij de betrouwbare uitvoering van multisite DR-failover en -failback, waaronder service- en applicatieverificatie.

Danny Allen, vicepresident Product Strategy van Veeam: “Enterprise-klanten hebben niet alleen beschikbaarheid nodig, maar ook hulp bij compliancy. In geval van een calamiteit verliezen zij miljoenen aan downtime – 21,8 miljoen dollar, volgens ons nieuwste Veeam Availability Report – en aan reputatieschade en verloren productiviteit. Zonder een up-to-date, getest en gedocumenteerd disaster recovery-plan is het lastig om snel te handelen bij een calamiteit. Met de nieuwe Veeam Availability Orchestrator kunnen organisaties een beschikbaarheidsplatform creëren, kosten verlagen en hun DR-plan vastleggen. Bovendien profiteren ze van gemoedsrust: ze weten dat ze businesscontinuïteit kunnen garanderen, zelfs in het allerergste geval.”

Michael Vencel, Executive Vice-President van Comport Technology and Healthcare Solutions, een Veeam Cloud Services Provider (VCSP): “Klanten willen innovatieve oplossingen, niet alleen als het gaat om back-ups, maar ook voor wat betreft replicatie en herstelsnelheid. Met de Veeam Availability Orchestrator zijn organisaties in staat hun volledige DR-strategie te orkestreren en regelmatig na te gaan of hun plan daadwerkelijk werkt in geval van een calamiteit dankzij geautomatiseerd documenteren en testen. Zij kunnen eenvoudig aan C-level-managers en aandeelhouders rapporteren over belangrijke statistieken. En dat maakt het in sectoren als de gezondheidszorg veel makkelijker om compliant te zijn met regelgeving en audits.”

Pin It on Pinterest

Share This