BNP Paribas Fortis Private Equity neemt minderheidsbelang in Outspot

26 februari 2018

De investeringsmaatschappij BNP Paribas Fortis Private Equity neemt een minderheidsbelang in Outspot, aanbieder van online groepsaankopen in België. Deze samenwerking stelt het Oost-Vlaamse e-commercebedrijf in staat om verder te professionaliseren en zowel het aanbod als de internationale activiteiten verder uit te bouwen.

OutspotDe oprichters van Outspot, de broers Stefan en Thomas Van Overbeke, houden het merendeel van het bedrijf in handen. “We zien in BNP Paribas Fortis Private Equity een dynamische en onafhankelijke partner die begrijpt waar we mee bezig zijn en die volop bereid is te helpen om onze plannen te realiseren”, zegt Thomas Van Overbeke. “We zijn enorm geëvolueerd sinds onze beginjaren, maar in e-commerce is het van groot belang om te blijven innoveren en te blijven inspelen op de wisselende noden en verlangens van de klant. Met een stevige internationale financiële partner aan onze zijde staan we sterker dan ooit om als één van de weinige puur Belgische e-commercebedrijven deze uitdaging aan te gaan.”

Groei in binnen- en buitenland

Outspot biedt sinds 2009 online groepsaankopen aan. Het bedrijf groeide in 2012 via twee overnames uit tot één van de grotere spelers in de Benelux. In België kocht het Promocity, toen de derde grootste speler in ons land. In Nederland verwierf het GoShareThis. Eind 2015 nam Outspot bovendien Groupolitan over van Rossel om de positie in België verder te verankeren.

Intussen heeft Outspot zijn Nederlandse activiteiten verder uitgebreid en boorde het bedrijf in 2014 bovendien markten aan in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje. Daardoor is het ledenaantal vandaag opgelopen tot circa 17 miljoen. De omzet van Outspot stijgen jaarlijks met ongeveer 20%. Het doel is om de groei in 2018 nog te versnellen via bijkomende overnames in het buitenland.

Pin It on Pinterest

Share This