Orange Business Services en Cisco verzorgen virtualisatie van SD-WAN netwerk 

8 februari 2018

Op het Cisco Live Event Europe presenteerde Orange Business Services de nieuwste ontwikkeling binnen zijn wereldwijde SD-WAN portfolio: de integratie van een Cisco SD-WAN virtual network function (VNF) in het Cisco Enterprise Network Compute System (ENCS). Het platform biedt een volledig virtuele oplossing voor netwerkdiensten en is onderdeel van het Orange universal Customer Premise Equipment (uCPE) aanbod. Deze nieuwe aanpak is een aanvulling op het bestaande aanbod van Orange op het gebied van apparaten en/of cloud gebaseerde mogelijkheden. Orange Business Services versterkt hiermee niet alleen zijn aanbod op het gebied van SD-WAN, ook past het in de strategie om uit te breiden naar software-defined networks (SDN).

Orange gebruikt SD-WAN technologie om veilige, hybride verbindingen voor organisaties in elk soort netwerk te bieden. Onderdeel hiervan zijn MPLS, internet en satelliet met real-time gecentraliseerd beheer van netwerkfuncties, applicatiebeleid en -zichtbaarheid.

SD-WAN geeft bedrijven een veilige en efficiënte oplossing voor hun groeiende vraag naar cloud, bandwijdte en internet. Daarnaast verhoogt het de prestaties van applicaties, ongeacht of ze draaien vanuit de cloud of een eigen datacenter.

Dankzij uPCE kan Orange binnen een minuut iedere bedrijfswebsite – waar dan ook ter wereld – geautomatiseerde Cisco SD-WAN Deployement op basis van Viptela technologie aanbieden. uPCE heeft meerdere extra functies, zoals beveiliging die centraal en naar behoefte kan worden beheerd. Hierdoor kunnen organisaties de eigen kantoorconfiguratie dynamisch aanpassen en de gebruikservaring optimaliseren.

“Dit project versterkt ons langdurig partnerschap met Cisco. Samen zorgen we voor innovaties in SD-WAN en het bredere netwerk, voor al onze klanten wereldwijd. Deze ontwikkelingen zullen meehelpen om de droom van intent-based netwerken te realiseren. Hierbij wordt kunstmatige intelligentie gebruikt om automatisch netwerken te beheren, gebaseerd op de voorspelde vraag van de gebruiker. Dit leidt tot betere prestaties en beveiliging van applicaties en daarbij een betere continuïteit van het bedrijf”, zegt Pierre-Louis Biaggi, vice president, Connectivity, Orange Business Services.

“SD-WAN biedt een belangrijke basis voor de transformatie van netwerkdiensten door Service Providers”, zegt Sachin Gupta senior vice president, product management bij Cisco Enterprise Networking. “Wij zijn erg blij dat Orange de implementatie van SD-WAN versnelt met behulp van Cisco’s ENCS platform. Onze samenwerking zal de transformatie van de klant naar cloud en digitaal versnellen, terwijl we new-age capaciteiten voor simpele werkzaamheden en de zichtbaarheid en prestaties van applicaties leveren.”

Door simpele end-to-end oplossingen in zijn geheel aan te bieden via virtuele oplossingen zoals SD-WAN van Cisco, is Orange in staat organisaties de behendigheid, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie te bieden waarmee ze hun digitale transformatie kunnen versnellen.

Pin It on Pinterest

Share This