Asperitas toont OCP servers in AIC24 module in showcase locatie bij atom86

14 december 2017

In het showcase locatie van Asperitas bij het atom86 datacenter in Schiphol-Rijk is momenteel een AIC24 module met Open Compute Project (OCP) servers te zien. AIC24 is het eerste product van Asperitas gebaseerd op Immersed Computing, een technologie waarbij servers worden ondergedompeld in vloeistof om warmte efficiënt af te voeren.

De showcase locatie opende in juni zijn deuren en is nu zes maanden operationeel. Asperitas meldt dat van de datacenterbeheerders van atom86 positief zijn over hun ervaringen met AIC24 en dat de technologie inmiddels wordt ingezet in het datacenter om vloeistofkoeling gebaseerde technologie toegankelijk te maken voor klanten van het datacenter. Ook wordt de showcase unit gebruikt als proof of concept systeem voor op maat gemaakte hardwareconfiguraties van klanten van Asperitas.

Open Compute Project

De OCP servers die op dit moment in de AIC24 cassette zijn geplaatst zijn geleverd door hardwarefabrikant Wiwynn via een partnership met de Nederlandse OCP distributeur Circle B. Asperitas is lid van de OCP community en wijst op de snel groeiende populariteit van Original Design Manufacturers (ODM) servers die voldoen aan OCP standaarden. Deze groei wordt voornamelijk gedreven door wereldwijde cloud infrastructuur providers. Met de Immersed Computing technologie speelt Asperitas hierop in. De technologie is hardware-agnostisch, wat klanten flexibiliteit biedt.

atom86 wil high-density cloud klanten in haar faciliteit te bedienen met Immersed Computing. De technologie maakt het mogelijk op een efficiënte wijze warmte van servers af te voeren, wat voor high-density hardware van belang is. Daarnaast is de oplossing schaalbaar. Ook heeft atom86 interesse in de mogelijkheid restwarmte te hergebruiken, waarvoor water met een temperatuur van 65 graden Celsius kan worden geleverd. Schuberg Philis, het moederbedrijf van atom86, neemt deel aan het EU Horizon 2020 CATALYST project. Dit project is gericht op het inzetten van datacenters als flexibele ‘multi-energie hubs’.

Pin It on Pinterest

Share This