FileCap nu ook beschikbaar voor Managed Service Providers

29 november 2017

FileCap, de cloudless dienst voor het delen en opslaan van grote bestanden, lanceert de FileCap MSP versie. FileCap is een zakelijke oplossing die gebruikers eenvoudig en veilig grote bestanden met collega’s en klanten laat delen. De FileCap server wordt niet gehost in een public cloud, maar staat bij de klant. Bestanden worden na encryptie in de beveiligde omgeving opgeslagen. Door deze lokale opslag behoudt de klant de controle over de bestanden die verzonden of ontvangen worden. Door gebruikers ervan te verzekeren dat bestanden alleen voor de gewenste ontvangers beschikbaar zijn, ondersteunt FileCap nieuwe privacywetgevingen, zoals GDPR.

FileCap MSP is ontwikkeld voor managed service providers (MSP’s) die hun kleine en middelgrote klanten een veilig alternatief voor WeTransfer willen bieden. Bedrijven gebruiken dit soort clouddiensten omdat ze grote bestanden met collega’s of externe partijen willen delen. Als in deze  bestanden persoonlijke informatie staat, voldoet het gebruik van een publieke cloud niet aan de regels van GDPR. Bedrijven kunnen namelijk niet aantonen waar de data wordt opgeslagen en wie het beheert.

Met FileCap MSP is dit wel inzichtelijk. De managed service provider richt voor klanten FileCap-servers in op één virtuele multi-tenant server. Vervolgens wijst de MSP de klant een domeinnaam toe en stelt hij het aantal gebruikers in. Op de achtergrond maakt FileCap een klantenportaal aan in een geïsoleerde omgeving met een eigen database voor de bestanden. MSP’s kunnen voor hun klanten een eigen huisstijl, logo of achtergronden toevoegen. Zo wordt FileCap een ‘ontvangstportaal’ van het bedrijf,  waar werknemers en klanten de bestanden kunnen uploaden en delen. Een belangrijk beveiligingselement is dat bij het instellen van de security settings van FileCap aangegeven kan worden dat de MSP de bestanden of de reportage niet kan inzien. De bestanden zelf worden altijd versleuteld opgeslagen.

Tim de Gier, IT security consultant en developer van Filecap: “Met de nieuwe MSP-dienst richten we ons op de markt voor kleine en middelgrote bedrijven. Deze bedrijven maken vaak gebruik van cloud omgevingen die gehost en beheerd worden door IT-dienstverleners. Dankzij ons nieuwe MSP-programma kunnen zij nu ook veilig, inzichtelijk en eenvoudig gebruik maken van FileCap. Hierdoor zijn klanten ervan verzekerd dat ze geen data opslaan of delen bij schimmige clouddiensten. De MSP’s laten we de oplossing via een Proof of Concept testen. Zo ervaren zij dat het aanmaken van portalen en het ondersteunen van de klant heel eenvoudig is. FileCap MSP is een uitstekende dienst voor MSP’s die hun klanten een veilige oplossing voor het delen van grote bestanden willen bieden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This