Vertiv introduceert ruimtebesparende en kostenefficiënte UPS voor bedrijfskritische apparatuur

27 november 2017

Vertiv introduceert de Liebert EXS UPS. De Liebert EXS is een extreem compacte, monolitische, transformatorloze UPS met een zeer hoge dichtheid en een maximaal actief vermogen tot 40 °C. Het rendement in dubbele conversiemodus – tot wel 96,2% – verlaagt daarnaast de gebruikskosten en de impact op het milieu aanzienlijk.

De Liebert EXS is aanvankelijk verkrijgbaar in het bereik van 10-20 kVa in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De UPS heeft binnen zijn segment de kleinste voetafdruk op de markt en is daarmee tot wel 50% kleiner in vergelijking met concurrerende producten. Het compacte ontwerp biedt een geoptimaliseerde batterijconfiguratie, aangezien het plaats biedt aan maximaal vier batterijketens. De externe batterijkast is daarmee overbodig, waardoor de installatiekosten en het benodigde vloeroppervlak afnemen. Het systeem is daarom ideaal voor IT-toepassingen. De Liebert EXS kan tevens diverse veiligheidssystemen van stroom voorzien, zoals gedefinieerd in de norm EN 50171, waaronder noodverlichting en brandblusinstallaties, en niet te vergeten transport-, gezondheidszorg-, retail- en overheidsfaciliteiten.

“Bij Vertiv onderzoeken en ontwikkelen wij voortdurend nieuwe technologieën om er zeker van te zijn dat wij de beste oplossingen aan onze klanten kunnen bieden”, aldus Giovanni Zanei, directeur productmarketing AC Power bij Vertiv in EMEA. “Beperkt vloeroppervlak en hoge gebruikskosten vormen steeds opnieuw uitdagingen. Dat is waarom wij de Liebert EXS hebben ontworpen, die bespaart op ruimte en energie. Gebaseerd op een wereldwijd platform garandeert deze UPS standaardisatie en optimale prestaties voor klanten over de hele wereld die de gebruikskosten en de benodigde ruimte willen verminderen.”

Net als alle Vertiv UPS-systemen kan de Liebert EXS worden uitgebreid met de geavanceerde Vertiv LIFE Services voor diagnose en preventieve bewaking op afstand. Deze waarschuwt in een vroeg stadium als er problemen zijn met de staat of toleranties van de UPS, waardoor effectief proactief onderhoud, snelle reactie op incidenten en probleemoplossing op afstand te allen tijde mogelijk zijn. Verder maakt het Trellis-platform voor datacenterinfrastructuurbeheer (DCIM) realtime uniforme optimalisatie van de IT- en facilitaire infrastructuur van datacenters mogelijk.

De Liebert EXS is uitgebreid getest in het hypermoderne Customer Experience Center in Bologna, Italië.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This