Ciena brengt capaciteit dichter bij de rand van het netwerk

10 november 2017

Ciena heeft krachtige nieuwe hardware- en softwarefunctionaliteit toegevoegd aan het Packet Networking-portfolio. Dienstverleners en grote ondernemingen kunnen daarmee meer capaciteit beschikbaar maken dichtbij de locatie waar de behoefte aan bandbreedte zich concentreert. De nieuwe platformen stellen netwerkaanbieders in staat om de levenscycluskosten terug te dringen, snel te reageren op nieuwe marktomstandigheden en in korte tijd nieuwe 10 GbE- en 100 GbE-diensten uit te rollen voor zakelijke, mobiele en contentapplicaties.

Belangrijkste nieuwsfeiten

 • Datacenters worden geconfronteerd met het samenkomen van enorme volumes aan dataverkeer uit 4G/5G mobile backhaul, zakelijke Ethernet-diensten en IoT-toepassingen. Operators staan daarom onder druk om in kortere tijd meer nieuwe verbindingen met hogere snelheid beschikbaar te stellen en de prestaties daarvan te bewaken en beheren. Dit is nodig om duizenden netwerkdiensten aan eindgebruikers aan te kunnen bieden.
 • Als antwoord op deze marktontwikkelingen breidt Ciena zijn marktleidende aanbod van oplossingen voor Packet Networking uit om rekenkracht en connectiviteit met hoge bandbreedte dichterbij eindgebruikers te brengen, of het nu om mensen of machines gaat. De nieuwe, speciaal voor dit doel ontwikkelde platforms van Ciena stellen operators en grote ondernemingen in staat om de kosten in te dammen, op flexibeler wijze netwerkdiensten aan te bieden en hoge beschikbaarheid van het netwerk te waarborgen. Ciena introduceert drie nieuwe edge-oplossingen en heeft meer capaciteit toegevoegd aan zijn marktleidende 8700-platform. Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer:
  • Edge-toegang: De nieuwe 3926m is een functierijk carriergeschikt-platform voor de levering van 10 GbE-diensten met een uitbreidingssleuf voor modules die ondersteuning bieden voor virtual network functions (VNF’s) van andere leveranciers. Dit platform leent zich bij uitstek voor het leveren van zakelijke Ethernet-diensten en biedt ondersteuning voor aanvullende functies, zoals vRouter- of vEncryptor-services van andere leveranciers. Ciena biedt daarnaast een TDM circuit-emulatiemodule ter ondersteuning van netwerkmodernisatie.
  • Edge-toegang: De nieuwe 3928 Service Delivery Switch biedt een kostenefficiënte 10 GbE NTE met functionaliteit van carrier-niveau die bijdraagt aan een efficiënte en betrouwbare levering van netwerkdiensten. Er zijn varianten beschikbaar met redundante  gelijkstroom of wisselstroom stroomvoorziening die werken binnen een  brede temperatuurrange ter ondersteuning van uiteenlopende toepassingen binnen en buiten.
  • Edge-aggregatie: De nieuwe service aggregation switch 5170 maakt het mogelijk om op kostenefficiënte wijze 100 GbE-diensten van carrier-niveau aan te bieden op locatie bij de klant. Via de compacte 1RU-vormfactor kunnen tevens grote aantallen 10 GbE-verbindingen worden geaggregeerd. De 5170 is ontworpen met een x86-server waarop Ciena’s Service Aware Operating System (SAOS) software en de open VNF-hostingfunctionaliteit draaien.
  • Edge-aggregatie: Meer dan verdubbelde capaciteit van het 8700 Packetwave-platform in een ruimte- en energiebesparend chassis die operators de benodigde schaalbaarheid biedt voor het op snelle en kostenefficiënte wijze inzetten van meer packet-gebaseerde diensten. Deze oplossing leent zich bij uitstek voor verbindingen met snelheden tot 100 Gbps die ter ondersteuning dienen van grootzakelijke diensten, mobiele backhaul en datacenter-interconnects.
 • Ciena’s packet-oplossingen maken gebruik van SAOS voor operationele efficiëntie (zoals veilige provisioning zonder menselijke tussenkomst) en consistente systeem- en servicekenmerken voor alle toepassingen voor Ethernet- en MPLS-toegang en aggregatie. Blue Planet voegt daar functionaliteit aan toe voor orkestreren van services en virtual functions van uiteenlopende leveranciers. Zowel operators als eindgebruikers kunnen op deze manier profiteren van de kracht van open en programmeerbare netwerken.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This