Cloudian introduceert multi-cloudoplossing HyperCloud voor Microsoft Azure

5 oktober 2017

Cloudian maakt de beschikbaarheid bekend van Cloudian HyperCloud for Microsoft Azure. Deze softwareoplossing brengt de uitgebreide S3-API-interface van Cloudian naar Azure Blob Storage. HyperCloud for Azure is een volledig ondersteunde oplossing die bedrijven in staat stelt om hun met S3 compatibele applicaties te verbinden met Azure Blob Storage.

De HyperCloud-software draait in volledig gevirtualiseerde vorm in Azure en biedt schaalbare prestaties via parallelle toegangsverbindingen met diverse Azure Virtual Machines. Deze werkelijk bimodale, geconvergeerde en multi-cloudoplossing zorgt ervoor dat alle data die wordt ondergebracht in Azure Blob Storage wordt opgeslagen in native Azure Blob-formaat. Dit maakt de data bruikbaar voor het volledige ecosysteem van Azure-applicaties, zoals PowerBI, Azure Machine Learning en Cortana Analytics.

“Cloudian HyperCloud for Azure verandert de spelregels voor IT-opslag in de publieke cloud. Deze oplossing maakt werkelijke bimodale gegevensopslag in uiteenlopende cloud-omgevingen mogelijk”, zegt Michael Tso, de medeoprichter en CEO van Cloudian. “Organisaties kunnen voor het eerst beschikken over een volledig ondersteunde, bedrijfsklare oplossing die hun met S3 compatibele applicaties toegang biedt tot de cloud-platforms van hun keuze. Zij kunnen in een paar minuten tijd aan de slag gaan door HyperCloud op te starten vanuit de Microsoft Azure Marketplace.”

Belangrijke functies en voordelen van Cloudian HyperCloud for Azure zijn onder meer:

  • Cloud convergence: Organisaties kunnen informatie in meerdere clouds beheren met behulp van een gemeenschappelijke S3-API.
  • In de praktijk bewezen compatibiliteit: Het gebruik van een 100% native S3-API maakt een einde aan de noodzaak van gateways en conversielagen en biedt het hoogst mogelijke niveau van compatibiliteit met S3-applicaties.
  • Bimodale toegang: De data die aan HyperCloud wordt toevertrouwd, wordt in native Azure Blob-formaat opgeslagen en is toegankelijk via Azure Blob-API’s.
  • Eenvoudige implementatie: De oplossing wordt volledig in Azure gehost en vereist geen aanvullende software of hardware.
  • Grootzakelijke schaalomvang en prestaties: Kan op meerdere Azure Virtual Machines tegelijk worden ingezet om voor schaalbare prestaties te zorgen.
  • Informatiebeveiliging: Ondersteuning voor encryptie van data tijdens opslag en overdracht en integratie met AWS Key Management Service (KMS).

‘s Werelds grootste Industrial Internet of Things-leverancier maakt gebruik van Cloudian HyperCloud for Azure om zijn IoT-oplossing met Azure Blob Storage te verbinden. HyperCloud verbindt de software, applicaties en analysefunctionaliteit van het bedrijf met Azure, zodat het sneller, slimmer en efficiënter kan werken.

De S3-API van Cloudian heeft zich al meer dan zes jaar lang in de praktijk bewezen in zakelijke omgevingen. De API biedt een brancheleidend niveau van S3-interoperabiliteit voor toepassingen als databescherming, media en entertainment, gegevensanalyse, samenwerking aan bestanden en meer.

“Vanwege de groei van hybride cloud-implementaties hebben bedrijven oplossingen nodig waarmee ze hun applicaties op snelle en betrouwbare wijze kunnen koppelen aan opslag in de cloud”, zegt Tad Brockway, directeur Azure Storage bij Microsoft. “Cloudian HyperCloud biedt hen de mogelijkheid om hun met S3 compatibele applicaties in een paar minuten tijd met Azure Blob Storage te verbinden en daar alle data op te slaan. Dit bevordert het gebruik van hybride cloud-omgevingen op basis van Azure.”

Pin It on Pinterest

Share This