Oracle introduceert SPARC M8 processor

20 september 2017

Oracle kondigt de SPARC M8 processor aan, waaraan verbeteringen zijn doorgevoerd op het gebied van security, prestaties en beschikbaarheid. De processor is gericht op het draaien van kritieke workloads.

OracleSPARC M8-gebaseerde systemen, waaronder de Oracle SuperCluster M8 systemen en zowel de SPARC T8 als M8 servers, zijn ontworpen om te integreren met bestaande infrastructuren en bevatten volledige geïntegreerde virtualisatie- en managementmogelijkheden voor de private cloud. Alle bestaande commerciële en op maat gemaakte applicaties kunnen zonder aanpassingen draaien op SPARC M8 systemen draaien.

Hardware-gebaseerde geheugenbescherming

De SPARC M8 processor met Software in Silicon v2 zorgt voor always-on hardware-gebaseerde geheugenbescherming voor zowel intrusion prevention als end-to-end encryptie. Daarnaast beschikt de processor over Data Analytics Accelerators (DAX) met open API’s voor betere prestaties en efficiëntie tijdens het draaien van database analytics en het verwerken van Java streams. Oracle Cloud SPARC Dedicated Compute service wordt eveneens geüpdatet met de SPARC M8 processor.

Oracle stelt dat de SPARC M8 processor:

  • bij het draaien van Oracle Database 2 maal snellere OLTP prestaties levert per core dan x84 en 1,4 maal sneller van M7 microprocessors. Database analytics wordt 7 maal sneller uitgevoerd dan op x86.
  • twee keer de Java prestaties levert dan x86 en 1,3 maal de prestaties van M7 microprocessors. DAX v2 kan Java stream 8 maal efficiënte verwerken, wat de algehele prestaties van de oplossing verbeterd.
  • voor database analytics 7 keer meer query’s per minuut per kern kan verwerken dan x86 processors.

Pin It on Pinterest

Share This