NGINX Application Platform geeft ontwikkelteams toegang tot DevOps tools

8 september 2017

Het open source delivery platform NGINX lanceert het NGIX Application Platform. Dit platform geeft ontwikkelteams toegang tot DevOps tools waarmee zij applicaties kunnen bouwen of moderniseren.

NGINXHet platform bestaat uit NGINX Plus, NGINX Controller, NGINX Unit en NGINX Web Application Firewall. NGINX Plus is een combinatie van loadbalancer, contentcache en webserver. De oplossing breidt het open source NGINX uit met extra functies en ondersteuning voor een bedrijfsklare oplossing. NGINX Plus stelt ontwikkelteams in staat zeker te stellen dat applicaties zonder uitval of vertraging worden geleverd aan eindgebruikers. De oplossing is al langer beschikbaar en wordt volgens NGINX inmiddels door honderden klanten gebruikt.

NGINX Controller

NGINX Controller is een gecentraliseerd beheer- en besturingsplatform voor NGINX Plus. Het platform stuurt de levering van applicaties door meerdere omgevingen heen, waardoor bedrijven in staat worden gesteld om voortdurend applicaties in te zetten en te updaten via geteste en bewezen beleidslijnen. Vanuit een geïntegreerde interface kunnen organisaties zien hoe het verkeer door alle NGINX Plus instanties wordt geleid en hoe beleidslijnen, die aangeven hoe NGINX Plus loadbalancing, contentcaching en overige belangrijke applicatieleveringsfuncties uitvoert, worden gedefinieerd en uitgevoerd.

NGINX Unit is een dynamische server voor moderne applicaties. Door de toenemende integratie van microservices zetten organisaties nieuwe functies en functionaliteiten steeds vaker in. De huidige applicatieservers die worden toegepast in statische monolithische omgevingen hebben moeite om deze trend bij te houden. NGINX Unit is een nieuwe meertalige server voor applicaties die bedoeld zijn om te functioneren in zeer dynamische omgevingen. Onderdeel hiervan is ook een REST API die volledig geautomatiseerd en gebruikt kan worden om nieuwe applicatieversies zonder bedrijfsuitval in te zetten. NGINX Unit ondersteunt momenteel PHP, Python en Go. Op de korte termijn wordt ondersteuning voor meer programmeertalen toegevoegd.

NGINX Web Applicatie Firewall

De NGINX Web Applicatie Firewall (WAF) beschermt webapplicaties tegen diverse Layer-7-aanvallen en biedt DdoS-beperking, realtime blacklisting en auditlogging. De firewall is door NGINX in samenwerking met ModSecurity ontwikkeld en werd voor het eerst geïntroduceerd als onderdeel van NGINX Plus Release 12 in mei 2017. Meer dan een miljoen websites worden door ModSecurity beschermd tegen vormen van webaanvallen.

Naast de lancering van het NGINX Applicatieplatform biedt NGINX ook de mogelijkheid om NGINX Plus als een Kubernetes Ingress Controller te gebruiken. Dankzij de open source NGINX Ingress Controller voor Kubernetes geeft deze nieuwe functionaliteit van NGINX Plus organisaties de mogelijkheid om applicaties binnen Kubernetes en het Red Hat OpenShift Container Platform overal in een cluster in te zetten, zodat zij bereikt kunnen worden door verkeer van buitenaf.

Pin It on Pinterest

Share This